Söndagssol till mor?

Fast kjol av ull ska det väl egentligen vara i visan om våra fyrbenta vänner…

Hej på er!

Ja de siar om solsken idag men jag har svårt att tro det när jag blickar ut mot en tung grå himmel. Skulle ut på utflykt idag men jag hoppar det då jag har ont i halsen och också har lyckats dra på mig en liten förkylning.

Stella har hälsat på sin kusin igår och kommer snart hem. Saknar henne.IMG_3414I fredags hade vi prov på tio nya växter och deras latinska namn. Har hittills lyckats pricka in alla. Mycket pga att jag jobbade med sommarblommorna under våren på Åbergs och har ett stort intresse för just blommor.

Efter denna vecka har vi lärt oss 30 av de 230 växterna vi skall kunna. Det fastnar hyfsat lätt när man är intresserad av ett ämne. När vi når träd och barrväxter kommer inlärningen därmed bli mer problematisk för jag brinner inte direkt för den typen av flora.

Däremot ser jag fram emot att planera sommarrabatten som vi fick i uppgift av vår växtkännedomslärare.

SKOJ!

Vad har ni gjort i helgen?

Fin Söndag på er som sagt och roligt att ni ger er till känna här.bloggsignatur

You may also like

3 kommentarer

 1. Det är måndag och helgen susade förbi så snabbt precis som alla dagar tycker jag.
  Gårdagen var fin, man blir så lycklig när de där runda klotet på himlen sänder sina fantastiska strålar ner till oss små på jorden, det är tacksamt.
  Jag bidade tiden och önskade att någon ville ta bort den där värken från axeln, man behöver ju armarna mycket mer än vad man tänker på.
  Jag njöt av skönsång från Sanna N och henne fine Joakim som gästade Tomelilla, sympatiska är vad dom är.
  Du är för flitig med att kunna så mycket redan och utbildningen har precis börjat, en stjärna i silver till dig, guldstjärna får när kursen är klar från mig!
  Kramis/MH

Lämna ett svar