Vackra Ven

Är det inte något alldeles särskilt med öar, så säg!

Ven är en lite bortglömd Öresundspärla som ligger endast en halvtimmes färd bort med båt och som hädanefter kommer bli ett självklart sommarmål. Ven påminner mycket om Öregrund med sina dockhusliknande pittoreska hus, vita staket och underljuvliga trädgårdar som med sina ca 370 bofasta invånare passande nog driver massor av små butiker och caféer sommartid då ön invaderas av turister.

Romantiskt och vilt på samma gång och så vansinnigt vackert!Det utan tvekan vanligaste transportmedlet på ön är cykeln. Både Rebecca och jag hade alltid drömt om att få cykla tandem så valet var inte svårt.

Priset för att hyra en tandemcykel en dag är 190.– och blir billigare ju fler dygn du hyr och rekommenderas varmt. Du upplever allt på ett helt annat vis med vinden i ditt ansikte och den friska luften i dina lungor.Det finns flera stränder med klart fint vatten och skön sandbotten att välja mellan. Vi hamnade på en orörd naturstrand som med sina branta gröna kullar förde tankarna till Nya Zeeland…Högst upp på Ven finns denna vackra medeltidskyrka. Utsikten är sällsyntt magnifik och kyrkogården är nog den vackraste viloplats jag skådat jämte den i Kristianopel där min far ligger begraven.Efter två härliga eftermiddagar så var det tyvärr tid att återlämna både färdmedel och denna ljuvliga lilla ö men vi kommer definitivt återvända hit för en längre visit.

Min miniferie tog dock inte slut efter denna gemytliga vistelse utan jag for ju direkt till Västkustens lyxigaste resort.

Mer om det sen. Det vill ni inte missa!

You may also like

Lämna ett svar