Härliga Hven & en sväng till prästen

Rebecca & jag var ju som sagt på en liten minivacay i Torsdags.

Vi kunde knappast tajmat vår vistelse på Ven, eller Hven som det ursprungligen hette, bättre ihop med vädret som bestämde sig för att ge oss Medelhavstemperaturer!

Stundtals kändes det just som att vi var i Sydeuropa. Att Sverige kan vara så ljuvligt!

Den pittoreska ön är en skön blandning av dansk dejlighet och skånsk landsbygdscharm som möter go & gla svensk västkust i bästa ”Skärgårdsdoktornstil”. Det blir liksom inte gemytligare än så här!

Efter en liten busstur från hamnen togs vi emot av denna trevliga pingla vid namn Maria Billving som tillsammans med sin far driver mysiga  Prästasvängen där vi övernattade. Gårdshotellet hyser förutom 12 fräscha lägenheter och fyra dubbelrum en krog som är vida känd för sina stenugnspizzor och egna öl & vin! En perfekt utgångspunkt om man vill bo och reda sig själv och som jag mer än gärna återvänder till för en längre vistelse.

Middagen intogs naturligtvis ute i det underbara solskenet som denna afton var magisk med utsikt över böljande sädesfält och havet i horisonten.Jag körde hippiestil och fick prova en ny dessert från USA som kallas Bubbies. Helt glutenfria och överraskande delikata.

Mitt eleganta sällskap förfördes av husets kladdkaka 😉

Tidigare under dagen hade Rebecca & jag hunnit hyra tandem, cykla ner till stranden och solbada och besöka en vackert belägen kyrka.

Men det tar vi i nästa inlägg.

Som sagt mycket att visa från den vackra ön.

Ses senare och fortsätt att TÄVLA.

You may also like

2 kommentarer

  1. Vilka fantastiska foton! Just nu tar du mig tillbaka väldigt många år, jag var på Hven när jag konfirmerades, bodde ju då i en mindre ort utanför Landskrona. Där var redan då så vackert och jag ser att det är likadant nu. Ni ser ut att ha haft det så underbart, precis vad vi alla behöver, fylla på energin.

    Kram från Österlen/MH

Lämna ett svar