Tantfika, tårtor och penséebuketter

Igår hade jag fikaträff då mina vänner Birgitta och hennes svärdotter Annika kom på besök och lämnade en soffa till mig som jag ska pimpa.

Tantfika som Birgitta kallade det, vilket kanske låter supermossigt men det var faktiskt länge sen jag hade så trevligt. Härligt att byta tankar med erfarna människor som kämpat med allehanda livskriser och problem.

Erinrade mig återigen att jag alltid hellre umgåtts med rätt mycket äldre eller betydligt yngre människor…

Det blev två riktigt vårinspirerade tårtor. En med sockerkaksbotten och så den andra med chokladkaka som bas. Båda fyllda med lemoncurd, vispgrädde och jordgubbar. Ja, jag vet har typ den fyllningen i allt men det är så himla gott.

Tycker det är jättevackert att dekorera bakverk med ätliga blommor som penséer eller slingerkrasse.

Grädden räckte inte till att täcka chokladtårtan så då får man ta till andra knep som att bara spritsa kanterna,en ring i mitten och sen pudra florsocker på resten.

Hå,hå ja ja.

Alltså rätta mig om jag har fel men buketter av penséer är ju superfint. Speciellt dessa ljusblå/lila till silver och pressat glas och så doftar de faktiskt jättefräscht.

Nu verkar det uppenbarligen som att alla ”tant” blommor som pensée, sankt paulia och andra blommiga historier etc har fått revansch efter alla år som töntblomma.

Tagetes kommer jag dock aldrig gilla. Usch & punkt slut.

Nä vi ses senare hörrni.

You may also like

Lämna ett svar