Före/efterbilder på kolonidrömmen

Hej och god kväll!

Nu ska jag bjuda er på ett gott skratt. Jag är skiiiiittrött! Har slitit med stugan i en vecka och sovit där fem nätter på raken och jag måste medge att jag är sjukt outsövd och helt hyper av allt som jag vill fixa.

Att jag självklart ska slänga in lite gäster och annat trevligt gör mig inte direkt piggare men det är härligt att känna att man lever.

Nu ska ni få se lite före/efterbilder på spektaklet jag satt igång. Fast det är redan mitt livs bästa spektakel faktiskt.

IMG_2745

Före: Fullt med bråte, halvsjaskigt laserade väggar, bastutak och vedervärdig plastmatta på golvet som givetvis åkte ut ögonabums.

IMG_2767 IMG_2768

Varför i hela friden lägga en menlös korkkopia till plasthistoria på ett vackert plankgolv?

Det blev en snabb slipning och sen måla över missfärgningen. Frestades ett ögonblick att göra ett grå/vitt rutigt golv men här fanns inte riktigt tålamodet och tiden till sådana extravaganser- det är trots allt ”bara” en kolonistuga 😉

IMG_2774

Ja sen så visps åkte lite möbler in så vi kunde slagga över. Ni ska få se fler miljöbilder inifrån stugan när allt är klart. Har t ex fixat ett pentry och snajdat till gasolplattan som jag vill braga om sen.

Så här såg vår lilla älskade stuga ut innan jag började måla och riva bort verandan…

Och så här börjar det te sig nu när jag målat och börjat anlägga trädäcket.

Planerar att bygga ett utekök när jag ändå är igång men har inte bestämt var den ska stå.

Hittills har jag lagt under 2 000 riksdaler för denna förvandling och jag måste säga att jag själv är helnöjd. Givetvis finns det utrymme för en hel del förbättringar men jag måste inse mina begränsningar. Jag är själv och har bara två armar och 24 timmar per dygn och idag tog orken fullständigt slut. En ”granne” på området som noterat min iver kom och hjälpte mig med mina rabatter då de är övervuxna av ogräs och sa att jag måste tänka på mina ”töser” först och inte lägga all kraft på stugan. Det ska vara roligt att ha koloni…

Jag har blivit smått besatt av att fixa en drömsommar till de med sommarhus, grillfester och hela baletten då Stella ofta nämner sitt älskade Sövestad…

Nu måste jag vila om jag ska orka jobba imorgon.

Har lite roliga samarbeten som jag ska skriva om så jag får helt enkelt önska er en skön måndag.

Thank you lord för att det är sommar!!!

bloggsignatur

You may also like

10 kommentarer

  1. Mysigt du får det i din lilla drömstuga. Jäkta inte för mycket du hinner sommaren är inte så kort som i visan!På den tiden la man in plastmattor kanske dels för att skydda golvet och modet var ju så, fanns många fina plastmattor som helst, minns jag från mitt barndomshem, trägolv är ju nåt visst tycker jag med.Var tid har och hade sin tjusning och det är väl att vi har fritt val att göra precis som vi vill i våra hem.
    Fortsatt lycka till i stugan.
    Kram/MH

  2. Vilket helt fantastisk jobb du har gjort – och så underbart det ser ut att bli. Håller alla tummar och tår att du ska få den fantastiska sommar du drömmer om!!

    Kramar i massor

Lämna ett svar