Ett tack och en undran

Hej Måndagsafton!

Dagen gick förvånansvärt fort då jag våndades ordentligt igår över hur jag skulle förklara för liten dotter att jag tyvärr inte kunde stanna hemma med henne idag. Hon har klamrat sig fast vid mig sen den där ”dagen”. Helt naturligt såklart då barn behöver sina föräldrar extra mycket i svåra situationer som vi befinner oss i just nu.

Men vi tar en dag i sänder och försöker fortsätta se positivt på tillvaron trots problemens komplexa karaktär.

Tackar från hjärtat de fina själar som hört av sig på olika sätt och visat sitt stöd, även om inte alla har hela bilden av vad som hänt.IMG_0626.PNG

Nästa vecka är jag äntligen ledig en hel vecka. Ni anar inte hur oerhört mycket jag behöver det då jag känt mig så fruktansvärt sliten sista året. Lite som att allt som hänt de senaste åren kommit ifatt nu när man börjat få distans till saker och ting man genomlidit.

En rejäl mental käftsmäll faktiskt.

Under minisemestern ska jag bara vara med mina barn. Vi har planer på att åka till Göteborg bland annat då jag lovat sonen att göra Liseberg men sen har vi faktiskt inte tänkt så mycket mer.

Både jag och Mathilda vill åka till Finland men vet inte om det blir lite för långt för att bränna den enda veckan som jag har ledigt…

Har ni några tips på utflykter/mindre resor man kan göra med startpunkt sydskåne?

Nu ska jag tvaga min lekamen innan läggdags och kanske se en film med stor & liten.

Ses imorgon dag.

Kram.

You may also like

10 kommentarer

  1. Hej ♡
    Ledsamt att läsa om att detta år varit så fruktansvärt för dig. Hoppas det vänder och att saker kan kännas bättre även om det är svårt att se det nu.
    Men kommer du upp till Göteborg med barnen så tycker jag att du ska hålla dig här på västkusten under veckan. Vi planerar ev att åka till Nordens ark, bästa djurparken i Sverige enligt oss. Passar alla åldrar. Sedan på kvällen tar man sig till Smögen och myser. Kanske kan du boka en natts hotell där och fortsätta vidare dagen efter till alla smultronställen däromkring. Finns så mysiga affärer och caféer också. Kanske har Helena med familj möjlighet att haka på. Ev åker vi dit också. Kanske kan sammanståla allihopa.
    Och Öckerö!!! Gratis färja ut. Så vackert snorkelvatten där.
    Hursomhelsthelst för att få ut så mycket du kan av veckan försök att hålla ner miltalet på bilen och njut av sommarens fantastiska väderskiftningar och solnedgångar vid havet och sjöar. Ni är så välkomna förbi oss på mat, fika och vi har tält i trädgården om ni vill ha gratis övernattning eller plats i vår gästsoffa men det är tyvärr rörigt där den står för tillfället.
    Stora kramar till dig ♡♡♡

  2. Hej,

    Vill tipsa om ett fantastiskt ställe utanför Strömstad. Om ni ska till Göteborg så har ni ju redan kommit längsta delen av vägen! 🙂

    Hela norra Bohuslän är fantastiskt, om man älskar havet. Detta vandrarhem ligger på en liten ö. Man kan komma dit med Kosterbåtarna, eller egen båt. På dagarna kan det vara en del folk, då stranden är fantastisk. Men på kvällarna, från 18-19 är det i stort sätt tomt. Stranden ligger så du har solnedgången rakt framför dig. Bilderna på hemsidan gör inte stället rättvisa. Kiosken har glass, kaffe, dricka och lite mackor o liknande. Grillar brukar finnas. (Har inte varit där i år ännu.)

    http://www.styrsovandrarhem.se

    Det var mitt tips! Hoppas du får sköna dagar och att du får hämta lite ny kraft!

    Kram Ulrika

  3. Hej!
    Hoppas allt lugnar ner sig för er familj snart.Man kan känna hur trött du är när man läser dina texter.
    Din stil att skriva är speciellt och intressant tycker jag och jag är glad att du gjort många inlägg här på
    bloggen den sista tiden! Skulle absolut köpa din bok om den kom ut!

    Undrar också lite om dina finska rötter? Varifrån kommer du?

    h. en annan finne

    1. Så himla fint sagt. Kommer skriva den boken…
      Min mamma är från södra Finland och finska var mitt första språk som jag tyvärr tappat med åren. Ser Finland som mitt riktiga hem, en plats som aldrig förändrats trots stormigt liv med många flytter. Berättar nog mer om det en dag…
      Kram ❤️

  4. Fina Marica, först och främst så önskar jag från mitt hjärta att ditt liv så komma i balans.

    Vilket underbart foto på Stella och fjärilen fantastiskt fångat!
    Skönt mde lite ledighet, du gör rätt i som tar det lugnt, och ha en trevlig tripp till Liseberg. Var rädda om er.
    Tycker du ska göra dagsturer, varför inte packa en picnickorg och köra till Kåseberga, sitta där vid Ales stenar och bara lyssna på naturen.
    Stella som är yngre än dina andra två barn skulle säkert gilla en dag på Ystads djurpark.Men även större gillar det som jag t ex, haha.
    En dag på SPA på Örums Nygård ett fantastiskt ställe för avkoppling, jag badar där varje vecka, så skönt för kropp och själ. Vi har så mycket i vår närhet som är fanatstiska ställen.
    En härlig skogspromenad i vacklra Fyledalen, kanske får man om man har tur se naturens djur.

    Kram från /MH

  5. JAG TROR DET ÄR BRA ATT VARA ARG!

    Och Gud vad jag tror att du hjälper andra när du öppnar upp och skriver lite obekvämt! Kanske vi kan lära oss att leva friare när skam och skuld inte längre måste stanna inom husväggarna. Jag skulle vilja ge dig den största kramen i världen!

Lämna ett svar