Thorskogs slott del 1

Då ska jag ta med er på en underbar rundvandring på ett av de utan tvekan vackraste hotellen jag fått övernatta på. Men så är det ju ett slott också så något annat är knappast att förvänta…

Välkomna till Thorskogs slott!

Mathilda utbrast med förtjusning: Det är precis som Hogwarts! Och visst finns det sköna likheter med det fiktiva engelska slottet.

Thorskog som har anor från 1200-talet ligger i Västerlanda en bit från Lilla Edet och var en gång i tiden norskt. Från början stod här en större träkåk byggd av Olof Wennergren tills varvspatron Petter Larsson tog över 1892 och för att mer eller mindre reta sin ärkefiende och granne så byggdes det pampiga slottet som även var först i Sverige med att installera el.

Slottet har haft många celebra gäster genom åren och både ryske presidenten Gorbachov & George Bush har övernattat i en av sviterna som vi fick äran att bo i. Det ni!

Vackra tidsenliga möbler, magnifika kakelugnar & stuckaturer samt de pompösa takmålningarna har återskapats, efter att något stolpskott på 70-talet ville modernisera och nästan fördärvade det vackra slottet.Som tur var kom ett par till undsättning och 1986 började Lena & Tommy Jonsson att restaurera denna vackra oas.Inte alla som kan skryta(?) med att ha sovit i samma säng som både Gorbachov & Bush!På detta slott tar man sannerligen hand om sina gäster på ett kungligt vis. I vår svit väntade detta ljuvliga fruktfat och champagne innan vi tog oss ner till salongen för en slottsfika.

När klockan slog 19 samlades alla gäster i den övre salongen för ett glas prosecco och en intressant djupdykning i slottets historia.

Men det tar vi del 2. Måste strax checka ut här nu och åka mot Göteborg.

Vi ses där mina vänner.

 I samarbete med Thorskogs slott.

You may also like

4 kommentarer

  1. Så förtjusande, och vilken smart sak med den höga vasen/ljusstaken med tulpaner det ska jag ta efter, har nämligen tre sådana i min ägo.

    Änglarna i taket skulle jag kunna tänka mig de vakar över oss när vi sover.

    Tack för allt du bjuder på.
    Kram/MH

Lämna ett svar