Byta Yta- ett miljösmart val

Det finns färger och så finns det grymma färger!

Det är med stor glädje jag vill berätta att jag har äran att få samarbeta med Malin Allbäck och hennes fantastiska linoljefärger som går under namnet Byta Yta vilket även butiken hon driver heter.

Genom åren har jag sannerligen testa massor med olika snickerifärger och länge använde jag bara en vattenbaserad lackfärg från Alcro och prövade även kommersiella märken som har varit extremt hypade senaste åren-dock med väldigt varierande resultat.

Tills nu.

Jag har totalt förälskat mig Byta Ytas linoljefärger & möbelvax som till skillnad mot vissa överskattade dagsländor är en fröjd att använda.

Lättstruken, täckande och med en ljuvlig doft av linolja. Så här ska en färg helt enkelt vara! Att den dessutom är miljövänlig och helt utan gifter och plast, är bara det en enorm bonus.

Här finns inte bara linoljefärger & möbelvax i en mängd olika kulörer utan även, väggfärger, golvvax, kitt och linoljetvål. Allt tillverkat för hand och efter gamla metoder.

Och ja, du kan måla och vaxa i princip på allt och direkt på tyg som ger en intressant struktur och oändliga möjligheter.

Malin Allbäck och kollegan Anna Jonback tar emot på Tegnérgatan 1 i Ystad och ger tips och råd hur du på bästa sätt byter yta på dina möbler, fönster och väggar.

Ett besök i butiken som garanterat ger vem som helst en inspirationsboost!

Här kan ni läsa mer om butiken och var ni kan hitta återförsäljare närmare er som inte har vägarna om Ystad.

Gissa om jag ska måla så det ryker nu med färgerna jag fick med mig hem igår.

Rapport på det kommer sen såklart.

You may also like

Lämna ett svar