Om jag ska ha hus igen…

Ja så här i hussäljartider då man försökt få ut mesta möjliga från ett i grunden renoveringsobjekt där du lagt blod, svett och massor med tårar så kan jag bara konstatera att om jag mot förmodan skulle köpa ett hus igen så får det bli ett nybygge!

Den enorma möda du lägger ner i ett äldre hus får du tyvärr aldrig igen. Det finns inga pengar i världen som kan kompensera den energi och tid du lagt ner.

Fråga mig som renoverat två hus- mer eller mindre själv!

Fördelarna med ett nybyggt hus däremot är många och blir inte så värst mycket dyrare än vad ett äldre renoverat hus kostar som man kanske tror då det ständigt finns att göra på ett hus av äldre modell.

Bara det faktum att det finns så många modeller att välja på, med stort utrymme för personliga val för att prägla sitt hus som man själv önskar och att få ett nyckelfärdigt hem att princip bara flytta in i gör det värt att övervägas både en och två gånger.

Sen blir man aldrig fri från problem som husägare oavsett om det är en helt ny fastighet eller ett hus från stenåldern .Men man sparar nog en hel del möda och besvär på att köpa nyckelfärdigt!

Så det får det bli nästa gång om det blir en nästa gång 😉

Nu har jag gjort färdigt förrätt och efterrätt. Ska bara klura på vad huvudmålet ska bli denna sista dag på 2015.

Vad har ni för planer ikväll?

Tack för all omtanke ni visat mig och alla kära kommentarer. Blir glad i hela mig och känner mig inte fullt så ensam längre…

You may also like

3 kommentarer

  1. Fina Marica önskar dig ett gott slut på 2015 och ett mycket bättre 2016.

    Ja visst kostar det med hus, men det känns ändå som om du är en människa som passar och pyssla i ett äldre dito, men visst kan känslan av nytt va givande.

    Jag tar det lugnt och fridfullt och kör med fisktema, älskar havets djur, och man känner sig aldrig vrålmätt på fisk.

    Det börjar så sakta lägga sig en skymning över slätten och man blir alltid lite nostalgisk när ett år går mot sitt slut, men jag känner att det nya kommer bli bättre. Vi hoppas i alla fall på det. Sänder dig många fina tankar och allt gott.

    Kram/MH

Lämna ett svar