Vacker ojulig skyltning

God Söndag från Åbo och Finlands självständighetsdag!

En viktig dag för finnarna som 1917 äntligen blev fria från den ryska överhögheten. Ja, alltså om man bryr sig om sådana historiska detaljer…

Vi åker äntligen hem idag. Stella som upplevt massor denna vecka är förhoppningsvis fylld med minnen som kommer prägla henne lika mycket som det präglade mig som liten.

Nyttigt att pröva på ett primitivt leverne med utedass,inget varmvatten och en eldad vedbastu som enda tvagningskälla.

Vi som bodde över på hotell inatt kände sannerligen en enorm tacksamhet och uppskattning för rinnande kall OCH varmvatten!

Blev så himla inspirerad av denna fina skyltning i askrosa och silver!

Jag som personligen hatar julrött och tomtar föredrar denna typ av trolskt vinterland i smutsiga pasteller och krispigt isvitt & silver och som lätt kan hänga kvar efter trettondagen och långt in i Januari…sen vill man ju nästan per automatik slänga fram tulpanerna och vårpimpa.

Tänk att det faktiskt inte är långt kvar till våren nu…lovely!

Nu mina vänner ska jag ta en dusch med rinnande vatten och göra mig i ordning för en dag i vackra Åbo. Ses från båten ikväll.

You may also like

3 kommentarer

  1. Beundrar de som tänker på miljön, hur mycket rent vatten spolar hushållen ut i dag i form av vattenklosett, dusch, disk mm? jag tror människan får tänka om, det kommer inte och hålla i framtiden. Och jag tror det går bra, en tillvänjning behövs och ett nytt tänkande. Vi har ett stort slit och släng, passar det inte så bort med det. Jag köper mina flesta kläder på secondhand och oj vad fina dom är, ibland knappt använda.

    Kram/MH

  2. Härligt leve, inget som säger att med alla moderniteter är människan lyckligare.
    Vi har bara fått det så otroligt bekvämt så om det skulle bli en katastrof skulle inte ens hälften klara sig länge, är vad jag tror i alla fall.

    Ljuvliga färger, inget som säger att man måste ha rött och grönt, det är väl en skön känsla att bestämma själv. Tulpaner har jag på bordet, denna gången i vitt.

    Må så gott. Kram/MH

Lämna ett svar