Till alla pappor…

God dag alla Söndagsfirare! 

Sicket underbart höstväder vi har idag här i Skåne. 12 grader och strålande sol har fått jackan att hänga kvar på kroken i hallen. Är nästan lite svettig till och med.

Wunderbart!!!

 
Har städat trädgården hela dagen och även röjt en del inomhus och ska nu fortsätta med den invändiga städningen då en fotograf kommer ut och fotar imorgon…

Allt måste vara tip top!

Idag råkar det vara alla pappors dag och det är ju fint att man uppmärksammar sina fäder om man nu har någon i sitt liv eller i livet.

En pappa är ju i bästa fall inte bara någon som lämnade ifrån sig lite DNA under förhoppningsvis trevliga former utan även en närvarande person och förebild som älskar, stöttar och alltid sätter sina barns välfärd först. (Självklart kan man förvänta detta av modern också men idag är det fokus på papporna)

De flesta får man väl hoppas har just en sån pappa och ni som fortfarande kan lyfta luren och säga att ni älskar er pappa och är tacksamma för att han finns i era liv kan skatta er lyckliga över det.

Vill dela denna historia av en okänd författare som ni kanske redan läst men som jag tycker är en så fin & viktig påminnelse…

En pappa kommer hem sent från jobbet, trött & irriterad, när hans 5-åriga son väntar på honom vid dörren.

Sonen: Pappa får jag fråga dig en fråga?
… Pappan: Ja, vad är det?
Sonen: Pappa, vad tjänar du i timmen?
… Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt? svarade pappan argt.
Sonen: Jag vill bara veta, berätta vad du tjänar i timmen!
Pappan: Om du absolut vill veta det, så tjänar jag 200 kr i timmen.
Sonen: ohhhh , kan jag få 100 kr?
Pappan svarade irriterat: om den enda anledningen till att du fråga är att du ska få låna pengar för att köpa någon fånig leksak eller något annat skräp så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum och tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt varje dag för att tjäna pengar !

Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren.

Mannen satte sig ner, och blev ännu argare över pojkens fråga. Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar? Efter ca. 1 timme hade pappan fallit till ro och började tänka att det kanske var något som han verkligen behövde de 100 kronorna till, för pojken bad väldigt sällan om pengar Han gick till pojkens rum och öppnade dörren….

Sover du, min son? Frågade han
Nej pappa, jag är vaken.
Jag har tänkt, kanske var jag lite hård mot dig innan, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig, här har du dina 100 kronor du frågade om!

Pojken satte sig upp och log, ”åååhh, tack pappa!”
så lyfte han sin kudde och tog upp några skrynkliga pengar.

Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen.
Varför ville du ha mer pengar när du redan har?!! frågade pappan.

Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa:
”för jag inte hade tillräckligt men nu har jag! Pappa jag har 200 kr ,nu kan jag köpa en timme utav din tid sa pojken och räckte pengarna till pappan…

Till alla er som arbetar så hårt i livet, vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat någon tid med dom som verkligen betyder nåt för oss , dom tätt inpå våra hjärtan.

Om vi dör imorgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten i resten av deras liv !!

Ikväll blir det nog årets sista grillning skulle jag tro.

Ses lite senare.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar