Ängavallen del 1

Nu måste jag bara berätta om min & mors besök på Ängavallen utanför Vellinge!

Detta fantastiska gårdshotell drivs av familjen Nordström och har sedan starten 1971 haft tydlig fokus på ekologisk odling och att djuren som föds upp och lever på gården ska ha det bra.

En sann dröm för alla medvetna som förespråkar ekologiskt, miljövänligt och hyser en naturlig kärlek för allt som lever och andas på vår jord.

Jag fick en pratstund med Ängavallens grundare Rolf Axel Nordström, en sann eldsjäl som med djupt engagemang för miljöfrågor och god djurhållning har skapat ett helt unikt hotell där allt är 100 % ekologiskt från jord till bord!

Djurvännen & den forna vegetarianen, Rolf Axel, hade en tydlig vision om han överhuvudtaget skulle överväga att äta en bit kött igen. Det skulle vara djur uppfödda på vegetarisk kost och i en miljö som skapar glada, kossor, grisar och får, som fått mycket kärlek och omvårdnad och slutligen under strikt uppsikt går till en stress & ångestfri slakt.

För mer info klicka här!

I den egna butiken och caféet som för övrigt var den första skandinaviska gårdsbutiken säljs allehanda ekologiska ostar, korvar, mjölk, grädde, crème fraiche etc tillverkade på plats. Tala om närproducerat!

100 % glada djur!

Här på Ängavallen får alla djur gå ute året runt och kalvarna slits inte från sin mor direkt utan diar henne så länge de själva vill. De äter vegetarisk kost och då de naturligt håller efter ogräs behövs heller inga bekämpningsmedel. ALLT är verkligen ekologiskt.

En helt naturlig livsföring som det var tänkt från början!

Inte undra på att Ängavallen vunnit otaliga utmärkelser år efter år.

Egen örtagård omgärdad av formklippt buxbom finns såklart som får den trädgårdsälskande anglofilen i mig att dö lite grann.

Hela den harmoniska gården andas mycket kärlek till naturen och allt levande vilket skapar en atmosfär som alla borde få uppleva i dagens stressfyllda samhälle.

På Söndagar anordnas det brunch i restaurangen och därefter safari för de som vill hälsa på djuren. Med andra ord ett mysigt utflyktsmål för barnfamiljer som kanske aldrig kommer i kontakt med djur.

Apropå maten som givetvis smakade fantastiskt tar vi en titt på i nästa inlägg.

Ska ta en fika med mor & styvfar nu 😉

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar