Får nog börja knarka igen…

Hej höstförmiddag!

Lugnt och stilla har dagen inletts med en kopp svart guld och ett viktigt samtal.

Ett samtal till min läkare.

Har motvilligt insett att det inte går längre. Jag har bedragit er och mig själv framför allt, att jag fixar detta utan centralstimulerande…

Har efter ett halvårs självhjälp med kostomläggning, zonterapi och naturläkemedel efter den avbrutna concertabehandlingen kommit fram till att jag tyvärr behöver någon form av medicinering i alla fall…

Känns dock som ett misslyckande. Tyckte själv att jag var på gång i somras och folk runt omkring mig märkte tydlig skillnad. Så kommer detta bakslag.

Är livrädd för att bli den där gråa skuggan av mig själv igen. Den där som nästan försvann. Som totalt tappade gnistan för livet och som bokstavligen började tyna bort.

Vägrar gå på concerta igen. Den berövade mig nästan livet. Och Strattera hade min son svåra biverkningar av. Men vad är egentligen skillnaden mellan den och Ritalin som jag blivit rekommenderad nu?

Det finns en variant, Metamina som jag läst mycket om, med knappt några biverkningar alls men som är svår att få utskriven i Sverige.

Finns det någon här som har erfarenhet av den medicinen?

Ursäkta att jag inte hela tiden trallar fram skojfriska inlägg om hur överlycklig jag är för mitt hus, familj och mina senaste väsk & skoinköp av ”rätt” märke. Missförstå mig rätt,

jag är tacksam för allt jag har i mitt liv

men jag är nog av den sorten som inte kan låtsas att allt är frid och fröjd när livet precis knäat en i skrevet 😉

Som avrundning på detta inlägg så vill jag önska er en finemangers Tisdag och att jag förmodligen tittar in senare under dagen.

Tills dess, ha det fint.

You may also like

14 kommentarer

  1. Försök att inte vara så hård mot dig själv. Jag tror nog att ditt sätt att ändra kosten mm har hjälpt mycket men det kanske behövs komplettering av medicin i vissa perioder/skeenden/årstider. Sedan är det trist att det finns så mycket biverkningar på de mediciner som finns.

  2. Åh så fint foto på dig vännen! Är inget vidare att inte va bra, hoppas du får en medicin som inte ger för mycket biverkningar. Har ingen erfarenhet av det alls. Men min reumatikermedicin är ingen dans på rosor, men ibland har man inga val, inget skön känsla när sjukdom drar ner oss. Hoppas du kommer få den hjälp som behövs för att ditt liv ska fungera.

    Kram/MH

  3. Tack för att du delar med dig av högt och lågt, ljust och lite mörkare. Det gör den här bloggen till en av de mest levande. Plus ett extra varmt tack för tack vare din blogg och din öppenhet hade jag lite lättare att ta att min kurator vill screentesta mig för ADD/ADHD. Kram!

  4. Så tråkigt att du inte mår bra. Hoppas på snabb bättring. Älskar att läsa det du skriver, högt som lågt, det är blandningen och ärligheten som gör det så bra.
    Nu håller jag tummarna att du hittar rätt medicinering och få må bra pronto.
    Kramar
    Marie i Blekinge

Lämna ett svar