Roadtrip Bornholm

Då tar vi och sammanfattar den inspirerande dagen vi hade igår innan vi for hem till Ystad igen!

Har väl aldrig gjort och sett så mycket på en dag som vi hann med igår. Först ut var en tur till Dueodde med underbara sanddyner av finkornigaste sand du kan föreställa dig…såå vackert!Nästan som på skånska Sandhammaren! Ett besök hit är obligatoriskt om solen steker en het sommardag.Eftersom solen mestadels höll sig bakom moln denna förmiddag blev det ingen direkt stranddag men det gick ingen nöd på oss då vi fortsatte mot Snogebaek och blev tipsade om Danmarks vackraste by, Svaneke vilket visade sig vara en söt liten hamnpärla.

Fanns hur mycket som helst att fota och förtjusas över i denna lilla pittoreska by men Camilla och jag ville vidare till Gudhjem där vi hört att en svensk kille startat ett Surf Hostel så vi drog vidare.Gudhjem visade sig vara den mest underbara lilla Pippi Långstrumby som Camilla sa, med en ljuvlig blandning av kulörta hus blandad med en sydeuropeisk stil som kändes mer som Italien än Skandinavien.

Var så begeistrad över byn att jag knappt kom ihåg att fota något vettigt och därmed förmedlas nog inte charmen i mina bilder. Men hit tänker jag definitivt återvända.

Blev helt kär!

Efter en beskrivning vi fått av en skön surfande danska körde vi raka vägen till surffarmen som vi fått nys om. Gissa om jag var överväldigad av förvåning när jag inser att jag ”känner” Denis som driver detta hostel. Jag surfade Kåseberga en julafton 2002 om jag inte missminner mig och fick låna hans mössa då jag inte ägde en vinterdräkt med huva på den tiden. Minns att han fotade mig från sin bil iförd denna komiska mundering…

Snacka om liten värld!!!

Kommer återvända hit, var så säker. Hur som helst, även om vi fick en kass surfdiagnos var jag fortsatt optimistisk när vi fortsatte kusten norrut…Till slut hittade vi ett litet surfbryt som jag ville testa…Det var sannerligen inte samma kvalle på vågorna jag hade förra veckan då jag plockade långa åk efter varann men det var skoj att få leka lite i af.Camilla var alldeles för frusen för att hoppa i för lite vitvattensurf men jag var så stoked efter Tisdagens gulddag i böljorna att längtan blev för stor…

Efter surfstoppet fortsatte vi vår väg mot slutdestination Rönne och snubblade över denna spektakulära byggnad precis belägen vid havet. Tänka att picknicka här med en stenugnspizza och en flarra rödvin. Så romantiskt!

Apropå romantik så fick vi en förtjusande solnedgång över Ystad när vi återvände på kvällen.

Vi var överväldigade på så många vis över vår lilla tripp till östersjöpärlan Bornholm som jag vill poängtera är ett perfekt semesterresmål bara en timmes färd från svensk mark.

Här hittar ni mer information och erbjudanden om ni vill besöka denna ljuvliga ö om så bara över dagen…

Nu bjuder Skåne på höstväder så jag ska tända lite ljus och brassa på Raclettejärnet 😉

Ses mina vänner.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar