Vackraste nöjesparken

Igår tog Mathilda & jag tåget över sundet till Skandinaviens coolaste huvudstad, Köpenhamn!

Jag älskar verkligen denna stad och därför är det rent förkastligt vad sällan jag är här då det inte är mer än timmen bort.

Den ”nyare” sidoingången mitt emot centralstationen.

Det är så ”dejligt” att bara strosa omkring i de vackra miljöerna och insupa den danska atmosfären som är så långt ifrån svensk stelhet.

Dra på trissor! De har till och med ett eget Taj Mahal. Sommartid har de ofta stora spelningar med världsartister och du betalar bara inträdet på 99 danska kronor vilket är mer än överkomligt. Förra året såg jag kultbandet Simple Minds här och i Fredags spelade Snoop Dog. Hur coolt?

Jag frös som en hund trots jeans & jacka. Fick till slut låna dotterns mössa för att bevara lite värme. Ett glas cava tippas kanske inte som bästa temphöjaren men då jag inledde min detox idag ville jag passa på att njuta de ljuva bubblorna en sista gång på länge…eh en vecka 😉

Utmanade min höjdrädsla flera gånger denna dag.

En skylt du helst inte vill se på ett nöjesfält. 😉

Jag har bevittnat en riktig karusellfadäs en gång i Brasilien då ett tekniskt haveri gjorde att karusellen fastnade när den hade alla passagerare upp och ner. Snacka om paniken som utbröt när den knappt fick ner den.

Detta hände bara en stund innan bror & jag tänkte kliva på attraktionen…

Sjukaste åket denna dag var Vertigo med rå 5G kraft! Skulle kunna åkt denna hur många gånger som helst men att köa nästan en timme var bull så det blev endast en. Men så värd den väntan!

Då mer eller mindre hela Danmark och halva Skåne tänkte samma sak denna Måndag så var det knökat till förbannelse vilket gjorde att vi inte hann åka allt vi ville.

Så dottern och jag sa tack och adjö efter några timmar och drog till Ströget där vi  flanerade bland all härlig danskhet!

Vi kommer dock snart tillbaka har jag bestämt.

Huvudvärken börjar faktiskt bli lite jobbig nu, om ni undrar…

Tack för stöttning och peppande tillrop för min detox.

You may also like

Lämna ett svar