Lavendeldags

Go Freeedag!

Solen skiner idag också och det gör mig salig från topp till tå. Ska plantera mina lavendelplantor som jag flyttade igår. Det börjar bli såå fint nu att jag snart måste få skryta lite med ett bildmaraton över hela processen.

Förra årets lavendelskörd ledde till dessa fina doftpåsar i linne som finns i min webshop som du hittar här.

I år tänkte jag försöka mig på lavendelolja och att baka med den aromatiska favoritväxten…

Lavendel har både lugnande och antiseptiska egenskaper och stimulerar nybildning av celler. En fantastisk växt alltså som dessutom doftar förunderligt gott.

Hej på en stund nu. Ska ut i trädgården.

You may also like

4 kommentarer

  1. Testa dem här skorporna, som egentligen är kakor, min absoluta favoritkaka. Recept från Röe Gård, varsågod!

    500 g rumsvarmt margarin
    ½ liter socker
    ½ dl vaniljsocker
    6 ägg
    200 gr hackade mandlar
    200 gr hackad mörkchoklad
    ½ msk stött lavendel
    Ca 1½ liter vetemjöl + 1 msk bakpulver

    Rör smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt. Tillsätt äggen några i taget Tillsätt mandel, choklad och lavendel
    Tillsätt bakpulver utblandat med mjölet. Kan behövas mer än mjöl, kolla degen den ska vara lös men inte för kletig.
    Dela degen i 8 längder. Rulla ut och lägg på bakplåtspapper, platta till något.
    Grädda (varmluft 180 grader, ca 10 minuter)

    Låt svalna i 10 minuter, skär i sneda skorpor.
    Dela isär bitarna.
    Eftertorka i ugnen på 50 grader ca 2 timmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.