Raclette i dagarna två

Har sagt det förr, jag kan leva på ost, kex & vin!

Ost är ju löjligt gott på alla sätt och inte minst i smält form. Det var därför inget svårt val att ge mannen en rejäl grill med raclettefunktion i present häromdagen då han är en raclettelover av rang.

Den gjorde succé!

Raclette är en fransk ost som är särskilt smakrik och därför gör sig ypperligt till att smältas över olika tillbehör som, kokt potatis, rökt skinka, syltlök, saltgurkor med mera…

Egentligen kan man ha precis vad man vill på. Jag gillar att toppa med goda såser som aioli och bearnaisesås.

På den här smidiga bordsgrillen kan man även steka & grilla kött samtidigt som man smälter osten i raclettespadarna.

Då den äkta racletteosten är ganska dyr kan man välja någon annan smakrik ost som grevé eller en lagrad cheddar. Jag testade faktiskt att smälta brie och det var supergott. Men jag är ju ostälskare som sagt 😉

Nu har vi käkat raclette två dagar i rad. Mums!

Ha du inte testat denna makalöst goda maträtt är det sannerligen hög tid att du gör det 🙂

Nu ska jag sitta med min momsdeklaration. Blä. Ses senare med en sötare rapport.

You may also like

Lämna ett svar