Konstnär 1 & ”världen-är-liten-anekdot”

Det blev sannerligen en ordentlig dos inspo denna helg!

Har ju jobbat så mycket de senaste åren att jag tappat bort mig själv lite grann, eller ganska mycket. Det som blev mest lidande var kreativiteten som dog bit för bit när pressen blev för stor.

Till slut vet man inte ens vad man gillar längre. Vem man är.

Inte bra.

Det HÄR gillar jag dock!

Caroline Dahlgren ’s konst gör mig glad, upprymd, nyfiken och förbaskat imponerad!

I sin ateljé på Per Helsas gård har hon skapat en egen parallell värld, som ett enda stort tittskåp vilket väcker den lilla människan i mig och får mig att vilja leka… med typ…dockor igen. 

Hon har utöver måleriet dessutom börjat skulptera. Det är som att målningarna fått liv och tagit sig verkliga gestalter.

Jag ÄLSKAR verkligen hennes skapelser och hoppas en dag få ha något av hennes alster i min ägo.

Nu till min lilla anekdot som delvis har med den här dörren att göra…(ursäkta suddigheten)

Dörren som numera står i Carolines ateljé kommer från min butik Silverhome och köptes av en mycket trevlig kvinna vid namn Anna-Lena som kom att köpa en hel del möbler och inredning av mig.

Vissa kunder klickar man rätt omgående med och vi hade många samtal om allt och inget. En dag kom hon in i butiken med sin dotter som hon pratat mycket om som var konstnär. Det visade sig vara Caroline som var skaparen av dessa otroliga tavlor.

Inget konstigt med det kanske men till saken hör att jag alltid stött på henne genom åren som man gör med vissa personer och som tycks röra sig i samma banor på något vis men som man egentligen inte känner.

Hur som helst, fortfarande inget konstigt med det. Liten rolig slump bara.

Dock började vi prata om ursprung och det kom snart fram att hon var från västkusten och att Caroline bland annat hade bott och gått i skola i Falkenberg.

Där min David är ifrån.

När jag sedan nämner det för mannen då jag varit eld och lågor över Carolines otroliga talang och pratat rätt mycket om Anna-Lena hit och dit, ”och är det inte lustigt att de också är från Falkenberg” så säger han helt random ;

Caroline… Dahlgren? Vi gick i samma klass hela grundskolan!

Sa någon att världen är liten? Den är en ankdamm skulle jag våga påstå. 🙂

Konststoppet vi gjorde efter Caroline var hos ingen mindre än multibegåvade Thibo Girardon aka Panda da Panda  & hans syskon som ställde ut i helgen.

En liten rolig twist kommer där också som jag ska berätta sen.

You may also like

Lämna ett svar