Toscakaka med solros & pumpafrötäcke

 Aj aj aj, det går utför för min karaktär…Då jag vaknade i ottan passade jag på att baka igen. Kan någon stoppa detta söta fördärv?

Då jag ofta bakar av vad som finns hemma så fick det bli en Toscakaka denna gång men då jag inte hade tillräckligt med mandel till toscatäcket så gjorde jag en Kajsa Warg och hade i solros & pumpafrön. Den blev faktiskt supergod!

Toscakaka med solros & pumpafrötäcke

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

75 g smör

1 dl mjölk

Toscafrötäcke

100 g smör

1 dl socker

2 msk mjöl

2 msk mjölk

1/2 dl hackad mandel

1/2 dl hackade solrosfrön

1/2 dl hackade pumpafrön

Vispa ihop ägg och socker och blanda de torra ingredienserna, rör i de i äggblandningen. Smält smöret och häll i smeten blanda därefter i mjölken till en jämn smet.

Grädda i en bröad form ca 40 min i 175 grader.

Koka ihop toscasmeten till lagom tjock konsistens. Bred toscan över kakan när det är ca 10-15 min kvar av tiden och grädda färdigt tills toscatäcket har fin gyllene färg.

Pudra gärna lite florsocker över kakan precis innan servering!

Var god njut!

Nu ska jag gå minst 20 000 steg idag bara för det, haha. Vi ses!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.