Solig playa

…väntar på oss om två dagar!

Sista arbetsdagen innan vi flyger till ”svennebananöarna” och förhoppningsvis får värme & en nyans mörkare av blekt innan vi far hem igen 🙂

Har ni det bra förresten?

Spanien? Nä, vår alldeles underbara beach i Ystad.

Är väl medveten om att vi i Skåne är bortskämda med milsvid fantastisk strand. Det var faktiskt ett av skälen till att jag ville flytta ner hit för mer än 15 år sen. Älskar havet och har så alltid gjort.

Hela min uppväxt hade jag beundrat en vacker vit sten som min mamma plockat på en av Ystads stränder på 70-talet. Hon hade förälskat sig i staden och omgivningarna och jag brukade fantisera om dessa stränder när jag strök handen över den vita, oregelbundna men lena stenen.

Några decennier senare satte jag mig, en sexmånaders baby och hennes pappa oss i vår Opel Berlina och körde de ca 70 milen ner till Skånes sydkust för att själv bli förälskad i staden, miljöerna och stränderna och utan att tveka skriva kontrakt på en sekelskifteslägenhet. Bara sådär.

Att tanken egentligen var att bila ner och bosätta sig Portugal var med ens glömt så fort jag satte min fot på Ystads gemytliga kullerstensgator och har blivit kvar i Skåne sen dess.

Dock lever fortfarande drömmen vidare om att en dag bo i en sydeuropeisk pittoresk by med solvarma dammiga vägar och ett eget olivträd

Vad är din dröm?

Ska börja packa nu och kurera min alltmer såriga hals. Får inte bli sjuk nu liksom…

Ses senare.

You may also like

4 kommentarer

 1. Mälaren är vacker på sitt vis också minns jag men är benägen att hålla med- det är nåt visst med södern…
  Hoppas du har möjlighet att besöka oss så småningom!

 2. Jag älskar Skåne (va nog skåning i ett tidigare liv) och skulle gärna tänka mig att bo där. Tyvärr är ingen annan i familjen intresserad av det, så jag blir väl kvar här i Mälardalen. Det är iofs fint det också, men det är något speciellt med Skåne!
  Önskar er en härlig och solig semester!

 3. En trevlig resa önskas från den platsen jag allra helst lever på, mitt älskade Österlen.

  Jag är och förblir en hemmakatt, jag är nog född till en sådan, har alltid älskat mitt hem, även om jag inte varit Österlenbo alltid. Tror jag fick det med modersmjölken det där att inte ha intresse av att resa, jag gläds med alla som vill ut och se sig om i vida världen.

  Krya på din hals, och njut nu av sol, värme och kärlek/MH

  1. Inget fel i det att trivas där man har sin fasta punkt.
   Jag har tyvärr inga rötter och är orolig av mig men känner ändock att Skåne är mitt hem, en plats jag alltid vill återvända till efter diverse världsupptäckter…
   Vi ses från Espanña!
   Hasta pronto mi amiga

Lämna ett svar