Julaftons tävling

En liten lägesrapport från sjukstugan julafton 2013- det är bättre nu!

Idag har vi sovit länge då vi satt uppe sent och spelade Monopol. Hujeda mig, går det att spela detta brädspel utan att det blir krig i familjen? Nåväl, vi har haft vapenvila nu under den goda frukosten.

Mycket kakbak och godiskok hör julhelgen till och nu är det legitimt att ta fram alla sötaker redan på morgonkvisten. För övrigt känns det inte som att det är December överhuvudtaget här nere i Skåne då det är plusgrader och min New Dawn ros har nya färska knoppar- obalans i miljön, sa du?? Eh…

Nu har tulpanerna åkt ner i den låga cylindervasen.Om våra gäster vågar komma  imorgon trots att vi varit kassa så kommer jag göra ett arrangemang av dessa gröna skönheter.

Vem har lust att tävla föresten?

Litet lyxigt kit från Make Up Store med väldoftande showergel, två lack och en snygg ögonskugga i färgen granit kan förstärka din skönhet till Nyår om du berättar ditt bästa eller värsta julminne.

Jag kan börja. Mitt värsta minne var när min familj, tog in på ett hotell i Finland över jul och min pappa skoj/retades med mig så jag blev sur, ramlade i hotellsängen och slog huvudet mot den vassa sängkanten så att jag blödde som en (jul)gris. Fick åka till akuten och limma ihop huvudet. Flera månader efter kunde jag pilla loss sår/limskorpor och blev åter påmind om hotellfadäsen.

Tävlingen avgörs på Annandag Jul.

Hoppas ni har en God Helg och är med nära & kära för det är huvudsaken, eller hur!

Kramar på Er!

You may also like

17 kommentarer

 1. Jag skrev ett tävlingsinlägg för några timmar sedan, men det har inte kommit med, vad beror det på? Ett långt inlägg om ett julminne…
  Snyft, jag vill ju vara med och tävla!

 2. Åh, så roligt med en fin tävling, vill så gärna vara med och tävla!

  Ett minne är när min syster med familj, de bor i södra Sverige och vi i norra, skulle komma och fira jul med oss. Det var kaos på den flygplats de flög från, full storm,så planet blev flera timmar försenat innan det kom iväg. När det så skulle landa här uppe så var det ett sådan fruktansvärt snöoväder så planet kunde inte landa på flygplatsen utan fick fortsätta och flyga till en större flygplats cirka 20 mil härifrån.
  Sedan skulle de åka buss hit till vår flygplats. Den fullpackade bussen hade bara kört några mil när den kanade av vägen och ner i diket på grund av ovädret. Så där blev de sittandes några timmar, eftersom det var så dåligt väder så var alla bärgningsbilar upptagna och jobbade för fullt med andra bärgningar. Så till slut fick bussen bärgningshjälp och sent omsider var de här på flygplatsen där vi hämtade dem. Min syster gick sist av familjen ut ur bussen för att försäkra sig om att allt och alla var med och då var olyckan framme. Hon höll väska och kassar i händerna, missade sista trappsteget, föll baklänges och slog huvudet så blodet bara sprutade. Och bröt handleden dessutom. Så det blev ambulans för henne in till akuten där hon fick ligga kvar ett dygn för observation, lätt hjärnskakning och handledsfraktur. Puh! Vad säger man!
  Vi andra var till slut hemma hos oss i alla fall, hela och oskadade, nästan ett helt dygn senare de skulle ha anlänt.

  Nåja, resten av julhelgen förflöt utan några mer oväder, förseningar eller olycksfall. Vad min svåger grämde sig över däremot, var att han glömt sin frus, alltså min systers, julklapp/födelsedagspresent hemma, hon fyller nämligen år under julen! Men han var snabbt ute och införskaffade en ny, så allt löste sig till slut och vi fick en fridfull, stilla jul de återstående dagarna!

 3. Minns speciellt julen 1999.
  Vår dotter föddes den 18 december och vi låg kvar till denn 22.
  På julafton skulle det åkas några mil till kusinen där hela släkten var samlad.
  Vet inte hur vi tänkte. Jag hade bröst som ballonger, amningen var inte riktigt i fas, blödningar och som mamma för första gången trött, lite orolig och ett litet barn på 6 dagar.
  Men det gick det med. Det var snö ute, lillan fick en massa julklappa. Släkten var samlad.

  kram finaste. Mvh jessica

 4. Det gick ju så bra sist så jag är gärna med o tävlar igen 😉
  Jag ska berätta om mitt värsta julminne.
  Min äldsta son var 1 år och 8 månader och vi hade såklart sett fram emot julen jättemycket! Det var ju den första julen som han var någorlunda medveten om paket, tomten osv. Jag började dock känna mig lite risig på förmiddagen. Innan vi skulle äta så hade jag 40 graders feber och var jättedålig, så det var bara att gå o bädda ner sig. Influensan hade slagit till 🙁 Så jag missade julmaten och tomten och alltihop. Snacka om antiklimax!

  God fortsättning på dig!

 5. The best christmas I ever had was when I met an amazing guy 16 yrears ago. II was sitting on a train on my way to my parents to celebrate christmas with them when all of a sudden I felt ill and naseous. Then my sight turned black. When I became concious, I was met by a beautiful face. ”Du är kanske låg på blodsocker, ät dom här”, he said. He was referring to Ahlgrens Bilar. Of course I obeyed what he said. He was too damned handsome to say no to.
  He followed me home to my parents and my parents adored him instantly so they convinced him to stay for Kalle Anka and for the traditional jullbord.
  The worst christmas I have ever experienced is now…I have ”vinterkräksjukan”… and my kids, and the man on the train..my husband. We were supposed to go to my parents to celebrate chrjistmas but unfortunately Caliciivirus decided to hit the whole family…so unfortunate but at least we are together!

  God Jul och Gott nytt år!
  mariaya.askert@gmail.com

 6. Att fira första julen med vår dotter som då för drygt 5 år sen var 3 månader……det var en så underbar känsla som för alltid finns kvar hos oss! Har även många dåliga jular med alkoholberoende far…..men nä….nu firar jag med dom jag mår bra av att träffa!

 7. God jul vackraste!!!

  Jag kan berätta om ett dåligt julminne..
  För fem år sedan när mina föräldrar fortfarande var tillsammans skulle vi åka till Trelleborg för att fira jul hos min faster, hennes man, min kusin, farmor och farfar. Vi kom ner dit runt 12 på dagen den 23:e eftersom vi skulle sova över där. Vi alla satt och fikade när jag plötsligt började känna mig illamående.. En halvtimme senare säger min kusin och min mamma att dom också mådde illa.
  Jag började kräka och min kusin lika så. Sen var allting bra.
  På natten mådde jag illa igen och påvägen till toaletten mötte jag min faster som precis hade kräkt. Och så höll det på halva natten. När vi vaknade på julaftonsmorgon hade vi ALLA drabbats av vinterkräksjukan.. Vad är oddsen för det liksom? Alla åtta skulle dela på TVÅ toaletter.
  Kan säga att det inte var så lätt.. Haha

  Det var mitt värsta julminne. Annars har alla andra jular varit helt prefekta!
  Kram❤️

 8. GOD JUL TILL SILVERHOME!!

  En liten titt in till dig mellan julbordet och risgrynsgröten.

  Jag tar ett barndomsminne! Var så där fem år, när mor stod vid spisen och lagade julmat, far var ute istallet och utfodrade korna, snön singlade ner så vackert och jag står i fönstret och vinkar till honom, den dagen sitter djupt rotad i dag när mitt barndomshem är ett minne blott.

  En ännu färskare sak är att i går kunde det varit min sista dag här på jorden, var och firade med barn och barnbarn, och det var en sådan underbar dag, på hemvägen mot Höör i mörkret sprang ett rådjur ut och stannade precis vid förarsidan, mannen min var snabb och manövrera bilen och djuret tvärstannade. Jag ser rådjuret fortfarande hans nos, hans ögon. Änglavakten var med, tack och lov, men en rejäl huvudvärk har suttit i sen gårdagen, och mannen är hes, det fanns en hel flock som ville över den trafikerade vägen, som han ropade til så de försvann in i skogen.

  Fortsatt julfrid från Österlen/MH

  1. Nä fy vad ruskigt, jag ryser över hela kroppen när jag läser vad du var med om. Tack och lov att ni är oskadda.
   Kram till dig, du får kolla upp huvudvärken och nacke så fort som möjligt.
   ❤️❤️❤️

 9. Är med och tävlar !

  Mitt värsta julminne är när mina föräldrar drack sig så redlösa tillsammans med kollegor ( min far fyller år på julafton ) och kollegorna kom kl 06 på morgonen och festen började !

  Kl 15 var det full fart och slagsmål att jag tillsammans med syskon fick ringa polisen pga misshandel !

Lämna ett svar