Merde alltså!!!
Så fort jag klev av planet och möttes av obarmhärtiga svenska minusgrader har kroppen min cravat efter kolhydrater…
Nu har jag därmed fått baklust igen och denna gången blev det alla kaffeälskares dröm med Amarulafrosting.
Flarran med den ljuva likören fick jag av Hannah på Kick offen och nu kom den till bruk.Amaruladröm
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
4 msk amarula likör
1 dl mjölk
Amarulafrosting
200 g smör
400 g florsocker
1/2 dl amarulalikör
Vispa ihop ägg och socker. Överarbeta inte. Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker och häll i äggblandningen. Smält smöret och blanda i smeten tillsammans med likören och mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 35-40 min.
Under tiden vipar du ihop rumsvarmt smör med florsockret till en fluffig frosting och blandar i likören. Ta mer likör efter smak.
Ta ut kakan och låt svalna. Bre sedan över frostingen och toppa gärna med riven choklad.
Ät, njut och var glad!
…och fortsätt även att TÄVLA, he he.
2 kommentarer
Tack Marica!
Jag hade ingen aning om vad Amarula är. Min allmänbildning om alkoholhaltiga drycker är inte så stor. Men det var väldigt intressant att läsa på Google om amarulafrukten och dess dragningskraft på både elefanter och mänskliga varelser. Jag ska nog gynna Systembolaget framöver och skaffa mig en flaska med elefant på. Den räcker nog till många kakor. Bra att få recept. Kanske river jag vit choklad över. Jag är så väldigt insnöad på sådan.
Välkommen hem förresten!
Moi
Jag får nästan lust att köpa en biljett till Afrika bara för att bevittna fruktens magi på riktigt 😉 kram ❤️