Tre grymma du måste se

Jag är verkligen en filmnörd!

Är i och för sig trädgårdsnörd och musikfantast också… Jag är faktiskt en nörd överlag och snöar gärna in mig på olika specialområden och kan prata i timmar med bekanta som orkar lyssna. Misstänker sedemera att jag har en släng av aspie också utöver ADHD:n, ha ha.

Hur som helst nu var det länge sen jag tipsade om filmer.

I förrgår såg jag äntligen Wild med en superb Reese Witherspoon som huvudpersonen Cheryl som bokstavligen vandrar ut ur sitt destruktiva liv efter sin mors tragiska bortgång.

Jag träffades personligen av flera smärtsamma minnen som färgar filmen och tankebanor som jag är övertygad om att flera relaterar till vilket får denna självbiografiska film att bli otroligt stark, gripande och vacker.

Vissa paralleller till ”Into the Wild” kan absolut dras men denna film är en helt annan historia som skildrar en nedbruten kvinnas personliga resa och sociala upprättelse.

Betyg:5

I The Captive  spelar Ryan Reynolds en pappa som råkar ut för varje förälders mardröm, att barnet försvinner spårlöst. Filmen överraskade mig fullständigt då sådana här kidnappningsdramer oftast följer precis samma manus och är fulla av Hollywoodklyshor.

Denna film var både oförutsägbar och ruskigt spännande då man för ovanlighetens skull får följa föräldrarnas vägran att ge upp hoppet om sitt barn, utredarnas intensiva arbete samt en sjuk förövares perversa nöje att hålla i trådarna och ständigt vara steget före.

Filmen hoppar dock mycket i kronologin så det gäller att hänga med.

Betyg: 4

 Den tredje filmen har några år på nacken men förmodligen missats av den stora massan. Faktum är att jag såg den redan för något år sen och helt enkelt älskade

Instructions not Included 

som är en amerikansk/mexikansk film om Valentin, en riktig casanova som lever livets glada och bekymmerslösa dagar tills en gammal flamma dyker upp och lämnar av deras kärleksbarn, en sexmånaders baby.

Livet vänds naturligtvis upp och ner då mamman bestämmer sig för att sjappa och lämnar Valentin ensam och oerfaren med barnet.

Kort beskrivet, verkar den säkert skittråkig men om du som jag gillar filmer med mycket hjärta, fint budskap, strösslad med mycket spansk svart humor & galenskaper så ska du inte missa denna pärla.

Ha näsdukar i beredskap. Stundtals hjärtskärande mitt i alla skratt.

Betyg:4

Det var mina tips denna Måndag.

Nu ska jag faktiskt gå på bio med min mor och se

Still Alice.

Räknar med att hulkande lämna salongen mascaralös.

Har ni sett den?

Ha en fin Måndagskväll.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar