Hallonmarängpaj

Jag har alltid älskat pajer av alla slag. Både matiga som söta dessertpajer. Efter att ha sett min favoritserie Twin Peaks ungefär en miljard gånger var jag helt övertygad om att jag en dag skulle driva ett café i bästa 50-tals stil med Agent Coopers Cherry Pie som huvudnummer.

Ett litet bekymmer där bara, jag är inte själv överdrivet förtjust i körsbär…i alla fall inte i bakad form. Så här kommer en Hallonpaj med maräng och kokos!

Hallonpaj med marräng & kokos

3 dl vetemjöl

1 msk socker

1/2 dl kokos

125 gram smör

1 äggula

1 msk vatten

Fyllning:

3 äggvitor

2 1/4 dl socker

1 dl kokos

3 dl hallon

Till servering: Vispad grädde

Blanda torra ingredienser och fördela smöret i. Tillsätt ägget och vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. 24 cm i diameter.

Förgrädda i 200 grader ca 10 min.

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret och kokosen. Fördela hallonen i botten av det förgräddade pajskalet och bred över marängen (och INTE som jag gjorde blanda allt).

Grädda i 175 grader i 15 min.

Servera med vispad grädde!

(Originalrecept från Hemmets Journal)

Cafédrömmen lever vidare som så många andra drömmar jag har…

Ha en skön kväll!

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.