Skyndar långsamt mot helgerna

Vad sa vi nu, gick dagarna fort eller gick de så in i helsike fort?

Är helt snurrig på dagarna och inte kommer det bli lättare att hålla koll med stundande storhelger som hackar upp veckorna ytterligare.

Gött dock med några lediga dagar…längtar.

IMG_3793IMG_3789IMG_3785

Har äntligen uppdaterat lite på växtfronten och givetvis införskaffat doftfavoriten hyacint. Så här års är ju utbudet extremt begränsat så man tar vad man har. Den rosa rosen till höger passade den fattiga ensamstående mammans budget så den fick hänga med hem. Växter har blivit så sjukt dyrt alltså…

Längtar verkligen efter att få börja odla i växthuset till våren. Har stora planer för kolonin till nästa år.

Från det ena till det andra, råkade när jag skulle handla igår, överhöra kassörskan bekräfta med smärta i rösten till en föregående kund som bevisligen var dennes barns förskolefröken, att jovisst skulle de som föräldrar separera…gick sönder lite inombords och försökte yppa några ”förstående” ord.

Fortsatte att tänka på det när jag körde hem, hur sorgligt det är med sådana uppbrott även om de ibland är högst nödvändiga. Man river ju liksom inte upp familj, barn och trygghet för att man kom på över en natt att ”nä nu har jag tröttnat på att jag alltid får sova på vänster sida av sängen-nu ska jag minsann förverkliga mig själv på mina barns bekostnad”.

Jovisst de finns också men barnen är ju extrema förlorare i såna här lägen. De har inget annat val än att finna sig i situationen. Sen får man aldrig glömma eller förminska det faktum att vissa relationer är så ”toxic” och destruktiva att det inte finns någon annan utväg än att lämna hals över huvud.

Jag lider med alla som fick sina drömmar om kärnfamiljen krossade, jag har varit en av de. Men en familj måste inte nödvändigtvis vara en traditionell konstellation av en viss uppsättning av personer. Jag tror att vi alla egentligen är en stor familj som över nationella gränser, etnicitet, bakgrund och dylikt är sammanlänkade och därmed systrar och bröder. Vi ska ta hand om varandra helt enkelt.

Hur som haver ha en fin Torsdag. Vi hörs snart igen.

bloggsignatur

You may also like

2 kommentarer

  1. Vackert med hyacinter har också några som redan doftar gott. Det är alltid ledsamt och få höra om uppbrott, sen kan det va nödvändigt sådant vet man aldrig. Bakom stängda dörrar kan det va mycket tråkigt. Man får hoppas att allt löser sig tll de bästa för de drabbade familjerna.
    Kram och fin kväll/MH

Lämna ett svar