Hänt i veckan!

Tjena!

Ursäkta frånvaron. Hade en fullspäckad dag igår som avrundades med middagsmys hos vår vän Rebecca som bara bor ett stenkast bort. Så lyxigt för en ensamstående mamma att bli bjuden på mat mitt i veckan.

IMG_3440

Har visst glömt berätta om studiebesöket till Engelska trädgården (bilden ovan) men det tar vi sen.  Skulle ju även berätta om mitt missöde häromdagen.

Jag backade för första gången i mitt liv in i en annan bil.

S K Ä M S!!!

Till mitt försvar får jag säga att det var kolmörkt ute, och knökat med bilar överallt när jag ofruktsamt letade efter en ledig parkering. Värsta gisslet här i stan vill jag lova.

Hur som helst jag såg verkligen inte den mörka bilen mot den mörka oupplysta väggen när jag försiktigt försökte back ut ur den trånga infarten.

Pang sa det och Stella som var med började gråta.

Otroligt nog fick inte min bil några synliga skador och jag kunde knappt skönja några repor på den andra bilen. Hur som helst skrev jag såklart en lapp på rutan och ringde sen själv polisen och berättade vad som hänt. Vill ju inte åka dit för smitning liksom.

Idag hände en annan olustig grej. Min bil har länge pipit i olika lägen och jag har trott att det berodde på ett bromsbelägg. Min vän Peder tittade på det idag och kliade sig i huvudet då han inte kunde få ihop att missljudet skulle komma därifrån.

På väg hem började jag studera displayen lite mer nogrannt och ser att den indikerar på PROBLEM och en stor röd oljelapma!

OOOOOPS!

Jag körde genast inom en mack och fick konstaterat en osunt låg nivå på oljan. Madre Mia!!!

400 riksadaler fattigare är nu oljan påfylld och förhoppningsvis kan jag fortsätta köra till plugget i höst.

Jobbigt läge då jag för tillfället inte badar i pengar. Men jag lever efter mottot att vara förnöjsam och vara glad för det som när & skyler och inget  mer.

Konsumtionshetsen i samhället är ändå något jag genuint föraktar och vill trotsa så långt det är möjligt.

Nä nu ska vi förtära en blandmoussaka. Överväger å det starkaste att bli helvegetarian och även skippa fisken…

Mycket gifter i det som simmar i våra hav också.

Förresten IDAG är det 20 ÅR sen jag flyttade till Skåne!

Jippi.

HA en skön Torsdag.

bloggsignatur

You may also like

4 kommentarer

  1. Hej!
    Har inte kommenterat på länge men läser troget varje dag!? Så glad för din skull att du på börjat en utbildning inom något du brinner för o är så duktig på. Lite avundsjuk också, har tänkt så många gånger de senaste åren att jag vill göra nåt annat men jag är för feg. Så roligt också med din koloni som du gör så fin! Vi har en jättestor tomt som vi pysslat massor med sista åren. Barnen är stora o vi har tid att odla o greja. Det är så roligt o rogivande, samt att det känns rätt häftigt att gå ut o hacka upp sin egen potatis plocka sina solvarma tomater mm. Mycket frisk luft och motion får man också på köpet. Mina svärföräldrar bor i lägenhet och har sedan flera år en koloni, det är så roligt att gå omkring där på området och få idéer o inspiration.
    Ha det så bra o njut av hösten! Åtminstone här har vi haft några av de varmaste dagarna på hela ”sommaren ”!

    Massor med kramar från Påskallavik ❤❤❤

Lämna ett svar