Tänd ett ljus och låt det brinna

Dagarna blir allt kortare nu här på sluttampen.

Men om knappt två veckor vänder det, även om det knappt är märkbart. Tycker dock att bara vetskapen om att vi passerat årets mörkaste dagar gör att det känns lättare på något sätt.

Tills vi verkligen nått fram till ljuset i tunneln får man hjälpa det på traven.IMG_3645Minne från mormor & morfar i Finland. En liten ljushållare i mässing.

Lägenheten har varit jobbigt kylig denna vinter och jag har kontaktat Heimstaden flera gånger för att de ska fixa de otäta fönsterna som både släpper in kalluft och grannens cigarettrök som förpestar både vardagsrummet och mitt sovrum.

Har inte tagit tjuren vid hornen än och sagt till henne för hon är inte gladast i hagen direkt…ehum.

Nåja det finns värre saker folk kan göra sig skyldiga till.

Hur som helst. Nu hoppas jag på lite återvändande glädje och harmoni i tillvaron och att dagen fortsätter bringa positivitet.

Vi ses vänner, ha en fin Onsdag.bloggsignatur

You may also like

3 kommentarer

 1. Just så har jag på mitt bord ljus, det är bland det vackraste som finns de levande ljuset, lågan som lätt fladdrar. Hade inte accepterat det med röklukten, det får de fixa och drag går ju så lätt att täta så det är väl inte så svårt för hyresvärden.
  Vi ska inte nöja oss med sådaant du betalar ju för att bo bra. Så ett tryck på henne där får du göra.
  Lycka til och kram/MH

 2. Hej Marika! Vi har samma! Bor på andra våningen och våra grannar under röker. Jag är själv fd rökare men fy vad det luktar! Om vi har öppet i storarummet eller på toaletten så går röken in direkt och det är helt fruktansvärt när man får in det på toan när man tex står och duschar. Ja sen är det ju lite känsligt det där med att säga till grannar.

  1. Hej, ja hujedamej vad jobbigt det kan vara när det handlar om att framföra ngn form sv missnöje. Det borde eg vara en självklarhet idag att rökning på platser som drabbar andra inte skulle vara tillåtna.
   Ha en fin dag och hoppas det löser sig. Lägg ett paket nicotinell i brevlådan ha ha

Lämna ett svar