Dejlig matdesign på Skt. Petri

Då tar vi aftonsummeringen på snyggaste designhotellet i Köpenhamn!

Förutom de attraktiva miljöerna, där du omhändertogs av den serviceinriktade och vänliga personalen så serverades såklart även de kulinariska rätterna som små konstverk.

En fröjd för både öga & gom!

Det är något särskilt med krispigt vita dukar, kristallklara vinglas och levande ljus i aftonskrud, eller hur. Förväntningarna ligger i luften när en kvällssupé nalkas och smaklökarna är väl aldrig så alerta när en trerätters middag vankas.

Om favoriten pilgrimsmussla står på förrättsmenyn så är det alltid mitt första val. Yum!Herrn tog carpaccio till förrätt.Sexåringen fick en fantastisk hamburgare som vilken köttätare som helst kunnat bli kriminell för. Torskrygg med hollandaise och ätbara blommor och blad var en fin symfoni i min mun.

…och så den söta avslutningen med citronsorbet och choklad.

Mätta i magen och intrycken fulla sov vi gott i vår svit innan det var tid att inta den alltid så efterlängtade hotellfrukosten. Orkar ni med mer matbilder för här kommer några till 😉

Fanns såklart inget att sakna av den här hotellfrukosten. Självklart hade de våffeljärn som naturligtvis gick varm och spred en ljuvlig doft. Gissa om Stella var lycklig, som hon själv uttryckte det: Det här är livet!

Själv fick jag hålla mig till äggen, ostarna och det glutenfria brödet. Men det var mer än tillräckligt.

Vi hade verkligen en störtskön vistelse på Skt.Petri och kommer lätt att bo här igen när vi besöker Köpenhamn. Nu får jag dock återgå till vardagen här hemma men har sannerligen fått mycket inspo till mitt eget sovrum. Rapport kommer.

You may also like

Lämna ett svar