Skt.Petri-i hjärtat av Köpenhamn

I helgen hade vi förmånen att både få njuta av underbar ”brittsommar”, Skandinaviens coolaste huvudstad och nog det snyggaste designhotellet jag bott på!

Välkomna till Skt. Petri!

Redan i den magnifika entrén med rulltrappor får man en känsla av vad som väntar en våning upp… de gula taxibilarna utanför skulle likaväl kunna vara i New York och förstärker storstadsfeelingen.

I den enorma foajén med högt i tak och panoramafönster ryms både restaurang, lounge och reception, smakfullt inrett i modern designstil. Snyggt på typiskt danskt vis!

En bubbelälskares dröm 😉

I anslutning till restaurangen ligger den väl tilltagna terrassen som inbjuder till skönt häng soliga eftermiddagar och ljumma sommaraftnar.

Rummet, eller rättare sagt sviten var en sanslöst snygg genomgående våning med stort badrum och separat toalett.

Enastående utsikt över centrala Köpenhamn och fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterna fick sviten att fullkomligt bada i ljus.  Ville knappt lämna rummet men då Köpenhamn visade sig från sin allra bästa sida med strålande sol så knallade jag en sväng till de närliggande parkerna och fick en underbar promenad i min skandinaviska favoritstad innan middagen som vi tar i nästa inlägg.

Missa inte det.

Tills dess ha en fortsatt fin Måndag och glöm inte TÄVLINGEN!

You may also like

Lämna ett svar