Måndagsklubben

Var hälsad du Lillelördag!

Tänk att halva denna vecka har gått redan och att vi tar stora kliv mot avrundningen på 2017. Längtar till att vända blad igen även om inget per automatik kommer bli så himla mycket bättre bara för att vi kör nytt år. Men det känns bara bra helt enkelt att börja om på nytt fräscht år.

Jag har redan påbörjat ett nytänkande kring min hälsa, träning, kost och allt annat som påverkar mitt mående.

Har slarvat med maten, vitaminerna och vätskorna. Dricker på tok för lite vatten har jag insett och helt galet mycket kaffe. Ska dra ner på det bums.

Nåväl. I måndags föreslog min vän Cina att vi skulle spontanträffas med knyt & bubbel. Sagt och gjort. Så blev det.IMG_3797IMG_3800Köket fylldes snabbt av medhavda pajer, ostar, baguetter & piroger och naturligtvis en massa bubblor. Eftersom jag stod som värdinna var det tokstädning hemma och lite annat trix för att få ihop det efter en heldag i skolan. Hann inte ens tvätta håret och fixa fejjan. Tack för torrschampo och skum belysning, ha ha.IMG_3817IMG_3807IMG_3805IMG_3814IMG_3825IMG_3834

IMG_3845

Mamma hade bakat en helt gudomligt god glutenfri chokladkaka. Hon är överlägset bäst på bakverk!

IMG_3839IMG_3831IMG_3843En alltigenom underbar Måndagsafton med mycket skratt och babbel.

Är glad och tacksam över att jag har många fina vänner i mitt liv. Tyvärr är vi ju sjuka IGEN här vilket är oerhört socialt hämmande. Överlag är ju vintern överrepresenterad vad gäller magsjukor och influensor och för varje år känner jag att sjukdomarna blir allt aggressivare.

Det enda man kan göra är väl att härda ut och försöka ta hand om sig så gott man kan.

Som jag nämnde inledningsvis, jag ska rusta kroppen bättre framöver med hälsosammare kost och livsstil så bubbliga måndagar kommer inte vara ett frekvent inslag framöver men gärna babbliga 😉

Nu ska jag plugga växtlatin inför årets sista prov. Mathilda är sängliggande & Stella är hemma idag men jag hoppas hon kan återvända till skolan imorgon om hon är bättre i magen.

Ha en fin Onsdag allihopa.

bloggsignatur

You may also like

2 kommentarer

  1. Kost är en svår knut att lösa, jag för min del har slutat helt och hållet med tamgrisen. Ibland äter jag kalkonfärs och vilt men det är då inte ofta. Min mage är mycket stabilare och inte så bubblig som förr. Sen att jag tappat lite vikt, nja det behövdes inte men det tror jag är köttet som gjort det. Äter sällan sötsaker gör jag det bakar jag nåt då slipper man alla de där E nummer och andra fetter som tillsättes som kroppen har svårt att bryta ner. Älskar ju att göra en ”röra” på grönsaker till pastan tex, och idag blev det grönsakssoppa på vad jag hade i kylen, supergott och varmt när det är ruggigt.
    Men som sagt det vi stoppar i oss visar sig i ohälsa och hälsa, tar också lite vitaminer nu när vintern är här, och dricker minst två muggar honungsvatten, mmmm.
    Kul och diskutera mat och kost men kom i håg alla gör som man vill absolut inga pekpinnar till någon

    Fin Lucia till alla er som läser här inne. Kram/MH

Lämna ett svar