Små citroner gula

God förmiddag från ett snöblaskigt Skåne jag helst vill ignorera!

Hade jag inte haft en date med bygghandeln idag så hade jag krupit ner under täcket och sovit bort den här dagen. Är fortfarande halvkass och nu är Stella riktigt dålig också.

Läste att årets influensa är osedvanligt seg och att ligga däckad i fjorton dagar inte är konstigt alls då dessa virus ständigt muterar och blir aggressivare.

Lindrar förkylningen gör jag med ingefärste med pressad citron.

Till det är det gott med skorpor och lemoncurd. Yum!

Kände mig lite piggare igår och med massor av inbillad energi satte jag igång med flera projekt jämte arbetsrummet som att steka pannkakor och göra lemoncurd.

Har jag sagt att lemoncurd och vispad grädde är svajnigt gott till våfflor och pannkakor!

Hur mår ni förresten? Har ni klarat er från årets dråpare till influensa?

Fy bövelen vad det vräker ner snö nu. Tror bestämt att det är tidigt aprilväder vi har fått.

Ses senare. Ha en fin start på veckan!

You may also like

4 kommentarer

  1. Tack snälla du! Visst får du beklaga dig att du är krasslig, det är inte roligt för någon att vara sjuk och speciellt för dig som är en riktig liten arbetsmyra och är van vid att ha flera projekt på gång! Ja, vi får verkligen hoppas att våren kommer snart, även här uppe i nordligaste Sverige, känner att den kommer att göra gott och mota bort alla eländiga virus och bacillusker!

  2. Hej vännen! Länge sedan jag var inne på bloggen, men nu har jag massor av härliga inlägg från dig som jag ska läsa ikapp idag. Du undrar om dina läsare har råkat ut för influensan, och det har då jag sannerligen gjort. Varit så jättesjuk så jag trodde min sista stund var kommen. Först influensa med feber över 40 grader (aldrig haft så hög feber sedan jag var barn), gräslig huvudvärk, ont i hela kroppen och en hemsk hosta som aldrig verkar ge sig. Efter två veckor blev jag ännu sämre, fick dubbelsidig lunginflammation, blev inlagd på sjukhus eftersom jag var helt uttorkad och blodvärdena var jättedåliga. Näringsdropp och dropp med antibiotika. Är nu hemma igen från sjukhuset, svag och eländig, men hoppas att krafterna och orken så småningom ska återkomma. Förstår att det är många gamla människor som inte klarat av den här hemska influensan. Skönt att vara hemma igen och få sova i sin egen säng. Hör vårfåglarna utanför fönstret, längtar ut på en promenad, men är fortfarande så svag på benen, så det dröjer nog ett tag. Hoppas du och dottern kryar på er, kram till er!

Lämna ett svar