Stormiga tankar

Hej på er denna fridfulla Söndag, någonstans i Sverige!

Äntligen verkar det som att pissregnet har avtagit och att vädret bjuder på lite sol till och med…

Vi har varit dåliga igen hela bunten då vi fått något skumt magvirus som sätter den enda toan i lägenheten på hårda prov. Mått så himla illa hela tiden också med störigaste huvudvärken.

Fast idag är det äntligen lite bättre.IMG_3397

Bild från Den engelska trädgården i Kivik.

Mina tankar går just nu till alla som befinner sig i stormen Irmas öga i hela Karibien och nu även Florida…

Chattade som hastigast igår kväll med en bekant som bor på Floridas västkust och det är verkligen värsta kaoset där. Allt vatten och bensin är slut. Allt är igenbommat inför stormen som förväntas komma idag någon gång med en styrka på 160 km/tim. Folk lämnar sina bilar på gatorna då ingen i princip kan ta sig därifrån. Orkanen förväntas dra in stora massor vatten och dränka städerna.

HEELT SJUKT!

Kan inte riktigt föreställa mig den vanmakt som sprider sig bland alla drabbade. Så hemskt. Och inget kan vi göra för att sätta stopp för dessa naturmakter. Man känner sig onekligen ytterst liten och ynklig.

Och TACKSAM för att vi än så länge är hyfsat förskonade från dessa extrema naturkatastrofer även om vi inte naivt ska inbilla oss att vi aldrig kommer konfronteras med svåra väderfenomen.

Detta är tyvärr ett resultat av den vanskötsel vår jord fått utstå under flera decennier. Bland annat…

Nej mina vänner nu ska jag umgås med min lilla familj denna Söndag.

Hoppas ni har det bra var ni än är.

Imorgon är en ny dag.

bloggsignatur

You may also like

6 kommentarer

  1. Moder jord har fått nog. Klimat förändringen är ett faktum. Vi har misskött våran fina planet. Detta är konsekvenserna av allt skit och gifter vi kastar ut i naturen. Sköt om dig vackra människa. ❤

  2. Sänder och tänker också på alla de drabbade så liten människan är, den vanmakt de känner kan man knappt ta in själv. Vi måste leva och ta tillvara på tiden för man vet så lite.

    Kram/MH

Lämna ett svar