Att sakna ryggrad

Var hälsad du årets första Söndag!

Oj vad högtidligt det lät men det är ju lite speciellt. Den här söndagen kommer ju aldrig åter så det är bäst att göra något bra av den, eller hur?!

Mitt bloggande har genom åren varit väldigt ojämn även om jag verkligen älskar att skriva och känner att det är en kanal som hjälper mig ventilera när det stundtals blir omänskligt tungt. För tungt har det varit, på sätt som vissa av er förmodligen aldrig kommer behöva erfara.

Dock vet jag inte riktigt vilken ände jag ska börja nysta i för mitt liv har varit ett fullkomligt kaos de senaste åren. Dels pga dåligt beslutsfattande av mig själv men faktiskt mest på grund av att andra ställer till fruktansvärda katastrofer med sina ”problem”, stolthet och bristande respekt för andras gränser.

Jag tar inte mer nu, och jag tänker definitivt inte vara tyst längre.

Det som dock gör mig mest ont är att den jag trodde stod mig närmast fullständigt saknar ryggrad vilket i sin tur gjort mig uppmärksam på att detta fega beteende har pågått i åratal med ständiga svek, avsaknad av uppbackande och civil kurage för att själv slippa ta ställning eller konfronteras av en konflikt.

Jag är fullt medveten om att mina obekväma sanningar kommer få ynkryggar och annat falskt patrask att skruva på sig ännu mer och välja att ”titta åt andra hållet” istället för att ta ställning för det som är rätt och fortsätta gömma sig bakom fega ursäkter.

I nöden prövas vännen.

Ni var ändå aldrig mina vänner så det är ingen större förlust.

Nu är jag trött och ska fokusera på sånt som gör mig glad istället så vi tar del två, tre och fortsättningen lite senare.

Tack förresten Lulu Carter för att du tog bladet från munnen. Sexuellt våld, våld öh och annat tarvligt beteende ska aldrig tolereras som sagt.

Ha en skön Söndag medsystrar och bröder.

M A H A L O

You may also like

7 kommentarer

 1. Hej,
  Följt dig till och från sedan Femme. Mycket för dina fina inredningsbilder och trädgård. Sedan har jag läst och förstått att du på något vis blivit ”sviken”. Nämner att du tids nog ska berätta men vad är det som har hänt?…

 2. Är verkligen inget trevligt med de så kallade vännerna som visar sig sen inte va så.
  Kan ta en tid att genomskåda det hela, men bra det visat sig nu så du kan städa undan de som själ din energi.
  Som tur är finns de som är fantastiska och finns där i med och motgång.
  Det är sol ute idag och frost, känns ovanligt. Jag är en kraxande liten kråka ännu så jobbigt detta är och får beklaga mig till dig som förstår, har jätteont i lederna, hoppas på en ljusning denna vecka så jag kan ta min medicin efter långt uppehåll.
  Kram till dig från mig/MH

 3. Skickar lite stärkande kramar genom cybervärlden ❤️ ❤️ ❤️. Bra beslut du tagit. Känner inte dig personligen men jag tycker du verkar vara en fantastiskt fin människa och vän och dina barn verkar ha en toppenmamma. ? ta hand om dig fina du. ? kram Sara ?

Lämna ett svar