Ska vi bli som USA nu?

Alltså, vad är det som händer i det här landet? ; är det förmodligen väldigt många som frågar sig efter en av de svartaste dagarna i modern Svensk historia.

 Vi har som stumma sett på när helt störda skolskjutningar i USA inträffar med jämna mellanrum och när det senast skedde i Norge så förfasades vi förvisso men trots allt var det utom räckhåll för oss i trygga lilla Sverige…precis som att alla i sin enfald trodde att det aldrig kunde hända här.

På något sjukt vis, ungefär som den där kokta grodan som vänjer sig vid den stigande temperaturen som slutligen tar kål på den, så känns det som att vi sakteliga vänjer oss vid galna illdåd och inte agerar förrän det är alldeles för sent.

Idag skedde det i Trollhättan. Imorgon kanske det sker i Tomelilla.

Ikväll är det fler än en lamslagen mor, far ,bror & syster som med svart hjärta förtvivlat frågar sig varför?

Imorgon fortsätter detta land och resten av världen att åter ställa sig frågan varför och när & hur ska denna ondska upphöra?

Tänker särskilt på de som personligen drabbats av dagens tragedi och önskar att de får någon sorts lindring trots sin svåra sorg. ❤️

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Ondska är och kommer att finnas så länge det finns levande varelser på vår jord, inget nytt under stjärnorna, det fanns förr också kanske inte i lika stor utsträckning, media fanns inte som nu så allt kavlades inte ut. Icke att förglömma mordet på IKEA två oskyldiga som fick sätta sitt liv till, mor och son som gick där för att handla, kunde lika gärna varit du och jag. Så var ska vi känna oss trygga tro? i hemmets lugna vrå? nä de tar sig in där också tyvärr, men vi behöver fyrfotade som möter i dörren. Våra bästa vakter någonsin.

    Trevlig helg till dig och alla andra/MH

Lämna ett svar