Sjukdepp

God morgon eller förmiddag ska jag väl säga…

Har sovit så illa inatt då Stella väckt mig flera gånger. Hon har haft en orolig period igen och det blir tungt för mig som är ensam med henne 24-7. Trösta, prata, försöka förklara och trösta lite till.

Är helt slut.

Antagligen därför jag känt en smygande deppighet sista tiden. Blir inte direkt lättare när man stundtals är omgiven av personer som inte begriper vilken sjuk situation man befunnit sig i och fortfarande lider av sviterna efter en orimlig stressbörda.

Minnet sviker, humöret tryter och tårarna är ofta nära. IMG_2699IMG_2719IMG_2730Då hjälper det att baka något gott!

Skulle ju gett er receptet på min traditionella sommartårta jag gör varje skolavslutning.

Här kommer den:

Marängbottnar

Banan

Dajm

Lemoncurd

Vispgrädde

Jordgubbar

Vispa grädde och bred ut lemoncurd på bottnarna, hacka dajmen och skiva bananen.

Varva grädde, banan & dajm och avsluta med att lägga på ”locket” och spritsa gärna grädden ovanpå.

Dekorera med jordgubbar och eventuellt, marängtoppar, hyvlad vit choklad eller strössel.

Låt stå en stund men servera inom någon timme då marrängen börjar flyta om den står för länge.

Förkyld idag så jag kommer hålla mig inomhus tror jag och kurera mig.

Skitsommar…

Ha en finfin Måndag i alla fall.

bloggsignatur

You may also like

4 kommentarer

  1. Fina foton och det ser smarrigt ut. Inte alls konstigt att känna sig lite deppig och nere, livet är ju inte alltid så snällt. Stella är i en ålder av mycket undran så är det för de flesta barn, händer ju mycket och de är så kloka de där små söta barnen.
    Det blir bättre ska du se, en dag i taget, låt det gå med små steg och jäkta inte.
    Kram/MH

Lämna ett svar