Budapestrulle med jordnötstwist

Då gör jag ett försök att vara lättsam mitt i allt allvar!

Undrar ni varför jag bakat så mycket på sista tiden så beror det på att jag ska ställa upp i ”Hela sverige bakar” och ligger i hårdträning.

🙂 🙂 🙂

Skojar bara, gillar helt enkelt att baka!

Denna vecka bjuder jag på min favorittårta Budapestrulle fast med jordnötter i marängen och chokladgrädde varvad med lemoncurd som fyllning.

Jättesmarrig om ni frågar mig och min testpanel.

Budapestrulle med jordnötstwist

Ca 12 bitar

6 äggvitor

3 dl socker

1 dl vetemjöl

150 g hackade jordnötter

Fyllning:

3 dl vispgrädde

2 msk kako

2 msk florsocker

3 msk lemoncurd

Vispa äggvitorna till fast skum och vispa ner sockret. Blanda mjöl och nötter och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.

Bred ut smeten på bakpapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 15 min. (175 grader.)

Stjälp upp på ett bakpapper och dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt svalna.

Vispa grädden och rör ner kakao och florsocker.

Bred lemoncurd över kakan och sen chokladgrädden. Rulla ihop till en tårta.

Smält lite mörk choklad och ringla över tårtan och varför inte pudra florsocker över innan servering. Allt ser vackrare ut med lite florsocker 😉

När livet sparkar dig i skrevet och allt känns halvsurt är det väl härligt med en svulstig bakelse med mycket grädde?

Nu samlar vi ihop oss själva va och möter den annalkande våren med bravur och en vass lavett!

Ha det fint så länge och skriv gärna vad du tänker.

You may also like

1 kommentar

  1. Åh jag hann precis tänka att vad kul att se dig på tv! Så skojar du bara… Jag får fortsätta att följa dig här på bloggen i alla fall! Jättekram från Påskallavik

Lämna ett svar