Mångalen

Kära Onsdagafton!

Är ofantligt trött i dag. Inledde dagen med att försova mig. Det är fullmånens fel. Har inte sovit sen 13/12 då den började födas och säga vad man vill, för forskare vill å det bestämdaste hävda att vi INTE påverkas av månen, men jag sover så in i bövelen dåligt varje fullmåne! Vissa månader är värre än andra. Detsamma gäller för nästan alla i min familj.

Sri Lanka firar man varje fullmåne något som kallas Poya. Då besöker alla troende buddhister sina tempel och firar fullmånen. Där nere ser inte månen ut som en ”gubbe” som vi säger här utan som en hare (”rabbit in the moon”).

Hur som helst blir jag alltid lite cranky när jag inte får sova och det gör man ju kasst ändå, mamma och allt. För att inte bli onödigt långrandig ska jag avrunda nu och bara påminna om Facebooktävlingen där du kan vinna ett presentkort hos Silverhome på 500 .- Klicka Här!

Imorgon, en dag närmare helgen tjohej, så händer trevliga saker så titta in vetja.

Ha en alldeles förträffligt fin Onsdagkväll.

You may also like

4 kommentarer

  1. Då vill du inte ha en egen måne? Där kan du sitta och göra vad du vill, där kan du stanna tills allting ordnat sig….enligt Ted Gärdestad, en fantastisk musiker som hoppade från sin måne alldeles för tidigt.

    Tror också att vi påverkas av allt i vår atmosfär och jord. Vet du min högt älskade far var en slagruteman, han kunde ta ut var där fanns vatten, han hjälpte många som hade vattenåder under sina sängar. Idag sitter han på sin egen måne.

    Må så gott denna torsdag, från Österlen/MH

  2. Hej!

    Skönt att veta att man inte är ensam med att ha svårt att sova när det är fullmåne. Helt hopplöst när man måste upp på morgonen. Hoppas vi snart kan sova gott igen 🙂

Lämna ett svar