En kvinnas röst

Hej där ute i detta ogästvänliga vinterklimat.

Usch vad jag avskyr den här årstiden och framförallt här i kalla norden. Har alltid hävdat att jag är född i fel världsdel och mina planer på att emigrera är inte mindre aktuella nu så här 42 år senare…

Men en sak i taget.

Nya bekymmer pockar på varje dag och nu är det såklart Försäkringskassan som ska haka upp sig på formaliteter som de själva har krånglat till. Inte direkt optimalt när man lider av utmattningssyndrom och har haft världens alla problem på sina axlar utan någon som helst avlastning.IMG_4058Idag är det Internationella kvinnodagen om nu någon har missat det.

Att vi ens ska behöva en sådan dag tyder på att det fortfarande råder en enorm obalans mellan manligt och kvinnligt värde vilket den horribla domen i Solna tingsrätt är ett sorgligt bevis för.

Att leva i en relation med misshandel gör något med en människa. Att bli kränkt verbalt, psykiskt och fysiskt sätter outplånliga sår i hela själen där en kanske aldrig blir hel igen och där den kränktes beteenden ofta blir irrationella och därmed ifrågasatta.

Att regelbundet bli kallad psyksjuk, att man borde spärras in på mentalsjukhus och tillskrivas en mängd mentalsjukdomar/diagnoser jämte att få könsord kastade på sig, få höra att man aldrig kommer klara sig utan vederbörande, få tillhörigheter sönderslagna och fysiskt känna livet bokstavligen strypas ur en tar sönder en människa.

Inifrån och ut. Bit för bit.

Jag vet. För jag har upplevt allt det där och mycket därtill.

Idag hade jag en av de avslutande mötena med Anna på Kriscentrum i Tomelilla som jag haft kontakt med sen hösten 2015. Hon har hjälpt mig och stöttat ofantligt mycket då jag bara var en blöt fläck och egentligen inte orkade finnas längre. Denna kvinna, med flera och en del insatta vänner hjälpte mig att resa mig när jag inte förmådde det själv.

Det finns de som lyssnar på en kvinnas röst. Men vi behöver bli fler.

Bevisligen.

Hoppas ni har en bra dag och att ni har någon som håller er kär och visar det i handling. Utan förminskande eller skuldbeläggande.

Mod och styrka systrar!

bloggsign1

You may also like

8 kommentarer

  1. Så sorgligt att läsa. Att någon annan människa kan utsätta en människa för psykisk och fysisk misshandel är svårt att ta in. Att då även bli ifrågasatt av andra måste vara fruktansvärt. ?ta hand om dig vackra Marica. Det finns bara en som du och du är unik. Tvivla aldrig på det. Styrkekramar genom cybervärlden till dig. Sara ?

  2. Ja… internationella kvinnodagen…‼️ Blir så upprörd och ledsen när jag läser det du skriver….som alltid skrivet så det går rakt in i hjärtat? Har ju, som du själv skrivit någon gång ”läst mellan raderna” nu bekräftar du Helvetet… Önskar att jag kunde va din närmsta vän för att om möjligt kunna hjälpa, stödja och stötta dej på något sätt. Det enda jag kan göra här och nu är att citera dej…. Mod och Styrka Syster?❤️ Jättekram Ninni

  3. Fina du, en dag i taget. En vecka åt gången. Du kommer ta dig upp och framåt. Ingen ska behöva gå igenom psykisk eller fysisk misshandel. Fy så hemskt. Jag hoppas du kommer vidare och att förövaren blir dömd. Stor kram

Lämna ett svar