Glutenfri kaka med toscafrötäcke

Då återbrukar vi ett recept till fast i modifierad form för att passa oss som vill undvika gluten & socker.

Vill man kan man naturligtvis använda laktosfria mejeriprodukter också.

GF toscakaka med solros & pumpafrötäcke

2 ägg

2 dl kokossocker (eller annan sötning)

2 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

75 g smör

1 dl mjölk

Toscafrötäcke

100 g smör

1 dl kokossocker

2 msk mandelmjöl

2 msk mjölk

1/2 dl hackad mandel

1/2 dl hackade solrosfrön

1/2 dl hackade pumpafrön

Vispa ihop ägg och kokossocker och blanda de torra ingredienserna, rör i de i äggblandningen. Smält smöret och häll i smeten blanda därefter i mjölken till en jämn smet.

Grädda i en bröad form ca 40 min i 175 grader.

Koka ihop toscasmeten till lagom tjock konsistens. Bred toscan över kakan när det är ca 10-15 min kvar av tiden och grädda färdigt tills toscatäcket har fin gyllene färg.

Pudra gärna lite florsocker över kakan precis innan servering!

Var god njut!

Ha en fortsatt finfin dag nu.

You may also like

Lämna ett svar