God Lördag!
Minusgrader och konstant mörker gör mig obarmhärtigt sugen på snask, sött och gärna en värmande likör…
Då bakar jag gärna! Så vi startar denna dag med ett recept. Det var alltför länge sedan, eller hur. Här kör jag en repris fast modifierad att passa glutenkänsliga och sockervägrare.
(Det sockret som finns i likören får man stå ut med)
Glutenfri amaruladröm
2 ägg
1/2 dl agavesirap
1 dl kokossocker
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
4 msk amarula likör
1 dl mjölk
(Kokosflingor till formen)
Amarulafrosting
100 g smör
200 g philadelfiaost
1/2 dl amarulalikör
Vispa ihop ägg och kokossocker. Tillsätt agavesirapen.Överarbeta inte. Blanda mandelmjöl, bakpulver och häll i äggblandningen. Smält smöret och blanda i smeten tillsammans med likören och mjölken.
Häll smeten i en smord och kokosströad form. Grädda i 175 grader ca 35-40 min.
Under tiden vispar du ihop rumsvarmt smör med färskosten till en fluffig frosting och blandar i likören. Ta mer likör efter smak.
Ta ut kakan och låt svalna. Bre sedan över frostingen och toppa gärna med riven choklad.
Hade för övrigt en supermysig Fredag igår med några andra fruntimmer. Det gav mig massor av positiv energi.
Idag ska Stella & jag på Disney on Ice med Fnulan och Mira. Ska bli skoj. Blir första gången för mig.
Nåja vi ses senare mina vänner under dagen.
2 kommentarer
Agavesirap och kokossocker. JAg blir ju glad när jag hittar recept på kolhydratfattiga bakverk eftersom jag har diabetes. Men hur påverkar dessa sockerarter blodsockret? Har du någon aning om det?
Hej Viveka, mycket bra fråga. Helt ärligt så råder det delade meningar om hur bra agavesirap är men jag tänker att man inte bör överdriva något sötningsmedel. Då jag själv mer eller mindre helt uteslutit socker i alla former så har jag vant mig av med det söta…
Kramar ❤️