VINN ett SPAkit

Nu kör vi tävling varje Söndag fram till Nyår tycker jag!

Här kommer veckans bidrag.

Ett lyxigt spakit från Yves Rocher & en lykta från Blossom Home som gör vilken badrutin som helst till en angenäm liten stund.

December är en hektisk månad för alla med terminsslut, årsbokslut, jul & nyår och allt det där som ska sammanfatta ett helt år.

För att vinna detta kit vill jag ha ett bra No Stress tips för sköna stunder av kontemplation som vi alla borde bjuda oss själva på mer.

Tävlingen pågår till imorgon kl 20.00!

Buena Suerte!

You may also like

29 kommentarer

 1. Hej! Mitt egna No stress tips är att ligga och gosa med vår tjocka spinnande katt, låta hunden ligga nära och värma, krypa upp med barnen och under ett tjockt täcke och läsa böcker eller sitta kvar vid matbordet med tända ljus, efter god middag och ägna tid åt varandra, maken och jag. Enkla må bra tips, då jag kommer ner i varv och inte kostar pengar.

 2. Mitt bästa tips för avkoppling: Att på kvällen få krypa ner i sängen med nytvättade lakan och själv vara nyduschad och väldoftande men en riktigt bra bok el varför inte sin likaledes nyduschade man ;)!

 3. Hejsan !

  För mig är egen tid No stress. Ibland en stund alldeles för mig själv kan vara den bästa avkopplingen. Ta det lugnt läsa en veckotidningen till en kopp kaffe. Ibland kan det vara en massage behandling Även en träff med bästa vännen med mycket skratt kan vara för mig en No Stress moment

  Vänligen Marie

 4. När jag vill ta en stund och bara slappna av brukar jag baka något, man släppar alla andra tankar och bekymmer och bara fokuserar på att följa receptet. Självklart följer även jag upp detta med ett långt bad i badkaret, med en bra bok, lite tända ljus och något litet gott att äta på som man tidigare bakat. Det är vad jag njuter allra mest av 🙂

 5. Att låna grannens hund och gå på långpromenad i den susande skogen ger en mycket tid till eftertanke och är ett sätt för mig att koppla av när jag har ett stillasittande jobb inomhus!

 6. Att gå ut på en promenad och njuta av naturen är nog det mest avstressande jag gör.
  Tittar efter fåglar och andra djur, hur träden har ändrat färg, hur vacker himlen är när solen går ner (ibland är skyn helt lilafärgad) och andas in den friska luften. Bor tack och lov inte inne i stan längre. 🙂

 7. Jag tror att det viktigaste är att hitta små stunder i vardagen som är stressfria, inte en SPA-dag varje höst, för det är oftast för sen då. Medveten närvaro är det bästa för att varva ner tycker jag. Låna en bok om det, testa och träna. Vissa övningar kan man göra samtidigt som man går t.o.m, och det funkar för de flesta oavsett hur lite tid man har. Finns en del appar också. Ta en femminutare under lunchen, en innan ni hämtar barnen på förskolan, lite mer på helgen 🙂

 8. Jag har en massa bra tips på hur jag gör när jag vill stressa ner men jag väljer här ut mina 3 bästa:
  – Göra ett mysigt hemmaspa det verkligen älskar jag
  – Tända doftljus, detta gör mig harmonisk
  – Krypa upp i soffan eller sängen och läsa med mina barn eller bara prata om dagen, detta är verkligen total avkoppling då släpper jag allt annat och har bara fokus på mina små.

 9. Mitt allra bästa tips är att tappa upp ett varmt bad i badkaret med massor av gott doftande badsalt/badskum. Många tända ljus och ljuslyktor i badrummet. Gärna avslappnande musik i bakgrunden. Njut av det varma, doftande badet, försök skuffa undan alla negativa tankar och bara tänk positivt. Tänk på vackra platser du besökt, fina människor som betyder mycket för dig och var tacksam för det du har. Efter badet, smörj in dig med din favorit-kroppslotion, ta en mjuk badrock omkring dig. Unna dig något gott, varm glögg, varm choklad med vispgrädde eller annat du gillar. Var snäll mot dig själv, du är viktig!

 10. Att gå en sväng i trädgården gör mig lugn och avslappnad. Helst ska det förstås vara sommar och varmt, men även nu är det skönt att bara strosa runt och kanske rycka lite ogräs eller planera för nästa år. Drömma sig bort och fantisera en stund. När jag kommer in är det gott med en kopp te eller ett bad!

 11. Ta ett varmt bad och njut! Alla förtjänar lite me-time då och då. Unna dig, köp choklad, en bra ansiktsmask och sätt på lugn musik. Blunda och meditera. Vi alla jobbar hårt och vi borde belöna oss själva mer. 🙂

 12. Långpromenad i skogen. Lyssna till naturens alla ljud, andas in den fuktiga, friska luften, höra hur fallna grenar knastrar under skorna. Kanske hålla utkik efter en svamp eller två 🙂
  Det är det mest avkopplande jag vet!
  Glad advent,
  Anna

 13. Jag mår som bäst när jag är ute och promenerar i skogen. Gärna i närheten av en liten sjö, det är så fridfullt att bara ta en paus och titta ut över vattnet. Nu när det är kyligt, kallt och blåser så håller jag mig gärna inomhus. Kurar upp i en fotölj (gärna en divan) , sätter på lite avkopplingsmusik och läser en bok.

 14. Mitt No Stress-tips är att lägga mig i ett varmt väldoftande skumbad, med massa tända ljus och bara djupandas. Där kan jag inte ha med mig varken mobilen eller datorn och då kan jag slappna av ordentligt 🙂

 15. Jag går sedan några år tillbaka på medicinsk yoga 1 gång i veckan. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv! Har haft värk i hela kroppen i många år o provat det mesta det finns inget som går upp mot yogan. En hel timme där jag inte kan göra något annat än bara va i nuet, endast levande ljus, rogivande musik o en helt underbar ”ledare”. Bara jag kommer in i rummet rinner all stress bara av mig, det är nästan magiskt.

 16. Jag är dålig på att slappa av ordentligt, istället kan jag sitta och dega framför tv:n i timmar. När jag istället kunde ta mig ett härligt skumbad, lägga mig och läsa en bra bok, ta en uppfriskade promenad eller unna mig en spakväll med fotbad och ansiktsmask. Det ska bli mitt nyårslöfte – att unna mig att må bra!

 17. Hej.
  Jag är väldigt dålig på att ta hand om mig själv. Att stressa ner är inte min sak. Men för några veckor sedan var jag på föreläsning som handlade om att just vara rädd om sig själv och värdesätta den man är. Det gav mig en lite ”örfil”. 1 gång i veckan lämnar jag hemmet för att stressa ner, för att vara Jenny. Inte mamma, fru, kompis eller dotter. Jag gör det som jag vill göra. Åker på föreläsning, julmarknad, shopping, fika, teater etc. Vill jag ta ett bad hemma passar jag på när mannen tar med sig barnen hemifrån så jag slipper allt ljud runt mig. Jag hittar något som kan ge mig ny energi. Inga måste, inga barn, ingen man BARA jag och det JAG vill göra. Ha det bra // Jenny

 18. Hej.. Att må bra är inget som man åstadkommer endast vid ett tillfälle.
  Utan att försöka dra ner på kraven på sig själv speciellt nu inför julen
  Och vara snäll mot sig själv o tillåta sig egentid o njuta en söndag kväll
  Med härlig spa o ladda inför kommande arbetsvecka.
  Må så gott / Maria

 19. Min no stress tips är att gå in i en plats där du är helt för dig själv och skrika rakt ut. Sen så kan du ta lite mörkchoklad och vila lite. Bara slappna av och tänk på inget ett tag. Kanske även ta ett långt varmt bad med doftljus runtomkring

 20. Hej!
  Är gärna med-

  Att bara vara för sig själv en stund
  lyssna på sin favoritmusik och kanske göra ett
  mini spa med min kära dotter. Jag gillar att
  ta långa promenader, tycker det är avkopplande
  och man känner sig mer avslappnad sen. På
  kvällen kan man krypa upp i soffan och spela
  familjespel med familjen ”mys”

  Mvh Julianna
  julianna@bredband2.com

 21. Hejsan
  Jag jobbar natt och det är väldigt varierande hur mina nätter är i schemat,så jag har lärt mig att NJUTA av min ledighet om så bara för 1 ledig dag/natt! Jag ”relaxar” på bästa sätt ,tänder ljus,slappar ev fikar/äter något gott till middag,umgås med familjen <3
  Sätter på härlig musik, ev ser en film/program jag vill se och bara "är".
  En helt underbar känsla och detta spakit skulle passa perfekt till sådana stunder.Då vrider jag även på värmen i bastun och det blir en perfekt spakväll!
  Att njuta här och nu är och ta vara på en ledig dag och släppa på kraven och bara vara och njuta <3 är mitt tips 🙂

 22. När jag vill koppla av brukar jag ta ett varmt bad, med badsalt och badskum gärna med lavendel som är lugnande. Läs en bok, lyssna på bra nusik eller bara njut! Ta på en ansiktsmask, skrubba kroppen, och snörj in kroppen med en lotion när du är klar. En spakväll gör mycket!

Lämna ett svar