I mitt fönster

La la la la….jag har solsken i mitt fönster. Äntligen lite skön blomsterprakt att njuta av när dagarna inne blir fler…

Älskade Hortensia. Så ljuvlig & vacker och så förbannat svår att hålla liv i. Som det ursprungliga namnet Hydrangea Macrophylla (grekiskan hydor=vatten) antyder kräver den kopiösa mängder vatten och vill gärna stå svalt och halvskuggigt. Alltså inget för dina söderfönster!

Nu ser mitt vardagsrumsfönster äntligen någorlunda presentabelt ut. Förutom den fula gröna faran parkerad utanför…

Den här fina orkidén fick jag av min syster Agneta i somras när hon besökte mig. Älskar orkidéer och har hur många som helst. Har faktiskt lyckats få de att blomma om och om igen. Bara skölj igenom rotsystemet en gång i veckan och var noga med att hålla den lagom fuktig när den börjar utveckla nya knoppar så de inte skrumpnar som ett ledset russin.

Murgrönor är och har alltid varit en stående favorit hos mig men jag dör skämsdöden när jag tänker på de otaliga plantor jag haft ihjäl genom åren…

Detta är absolut ingen söderböna! Norr & österfönster är idealiskt för denna klätterskönhet.

De ÄR svåra att hålla liv i vårt torra inomhusklimat men jag har lyckats med större plantor genom att hålla de lagom fuktiga och sprayat med såpvatten så fort envisa spinnkvalster dyker upp.

Det bästa är att ställa ut krukan med den angripna växten några dygn och byta kruka så kan man bli kvitt de. Som jag tipsat om innan så är vaxrankan, som påminner om murgrönan, annars en enklare klätterväxt att sköta. Dessutom kan du lätt föröka den med sticklingar!

Jaha amigas, det var mina små tips denna Onsdag.

Ses lite senare va?

You may also like

2 kommentarer

  1. Va fint du har! Jag älskar också hortensia, och har nyss flyttat en som jag har ute i trädgården. Det ska bli mycket intressant att se om den överlever.
    Ha en härlig & solig onsdag!

Lämna ett svar