Få tillbaka 20 år av ditt liv!

Hej där du fina!

Är det vår där du är, eller piskar fortfarande kalla vindar kring husknuten?

I Skåne är det äntligen varmare och allt blommar och slår ut mer för varje dag som gryr. Älskar Maj. Det är utan tvekan årets bästa månad.

Min Stella föddes i maj för 15 år sen!!!

Jag har så mycket bra minnen till maj, b la fick jag mitt tredje barn Stella i denna ljuva månad och hon har nu hunnit bli 15 vårar. Är det inte galet så säg. Att tiden flyger är minst sagt en uppenbar klyscha men så rysligt sann. Blir alldeles svettig när jag konstaterar att jag blir 60 om bara 12 år!

Vad hände? Jag var precis småbarnsmamma.

Vet inte om ni är fler som håller med om att tiden tycks gå fortare för varje år. Känns inte som att man hinner med nånting.

Kanske är det för att vi proppar våra scheman fulla med ständiga aktiviteter eller så bombarderar detta informations samhälle oss med så mycket inputs att våra överstimulerade hjärnor uppfattar tiden på ett annat sätt än tidigare generationer.

Tycker du också att du har mindre tid än innan?

Det tycker i af jag och efter diverse reflekterande så har jag insett att det är vad jag gör med min tid som måste förändras.

Vilka tidstjuvar finns det som rånar mig på min tid och min frid?

Jag har insett att ”scrollande” på sociala medier utan tvekan är det som mest stjäl min tid. Därför blev jag direkt chockad när jag lyssnade på Dr Adam Alter i min favoritpod cast som bekräftade att just ”doom scrolling” och allmänt tidsslösande trams på sociala medier i snitt stjäl 20 ÅR AV DITT LIV!!!

Okej, nu är de ju alltid sjukt överdrivna i USA men jag räknade ut att om man ägnar ca 2 Tim om dagen åt scrollande (vilket enligt svenska studier inte är helt orimligt) så har en efter 1 år suttit och scrollat bort en hel månad och efter 10 år slösat ca 1 helt år på instagram, tik tok eller vad det nu är…

Det är ju SJUKT! Tänk om man skulle lägga ett år på att träna eller lära sig ett nytt språk istället?

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag försökt ändra på vissa invanda vanor och att tex titta på mobilen det första jag gör är nåt jag konsekvent försöker låta bli.

Vad skulle du göra om du fick tillbaka 1 helt år i tid?

Nu ska jag umgås med min lilla stora 15 åring som precis kom hem. Tiden med henne krymper för varje år som går. Snart är hon vuxen och flyttar hemifrån..😢

Önskar alla en fin start på veckan. Kram på er🩷

You may also like

Lämna ett svar