Åhus Gästgivaregård

Hej på Er från fina Östersjöpärlan Åhus!

Har precis kommit in från en lång härlig promenad vid havet efter den generösa frukosten som jag knappt fick ner efter gårdagens delikata julbord.

Åhus Gästis som har anor ända från 1700-talet ligger precis belägen vid den charmiga småbåtshamnen och med promenadavstånd till vackra sandstränder och naturområden.

 Hotellet togs över av Therese & Anders Nilsson för två år sen och har renoverat det rustika gästgiveriet på ett mycket smakfullt sätt där det moderna får omfamna det gamla.

Vårt charmiga rum med takbjälkar och utsikt över kanalen utanför.

Höjdpunkten på denna vistelse var givetvis det fantastiska julbordet som jag överraskade min mor med som inte hade en aning om var vi skulle när jag hämtade henne i Ystad igår eftermiddag.

Min vackra mamma som alltid ställt upp för mig i ur och skur.

Vi inledde middagen med hemmagjord glögg och pepparkakor.

Utan att överdriva så var detta det godaste julbord jag ätit och det fanns många alternativ även för mig som endast äter fisk.

Citronsillen var en ljuv melodi jag gärna nynnar på igen 😉 …och så var det den söta avslutningen. Oj vad gott det var!

Allt är ”hemlagat” med sådan kärlek och med finaste råvaror. Här går verkligen kvalitet framför kvantitet.

Den vackert loungeinredda vinterträdgården med glastak som hyser många bröllopsmottagningar och allehanda fester får avsluta detta låånga inlägg 😉

Finns otroligt mycket mer att visa men jag tycker ni ska besöka detta hotell och insupa äkta skånskt gästgiveri när det är som bäst.

Nu måste vi checka ut till verkligheten.

Ses senare under dagen. Ha en fin Torsdag tillsvidare.

Kram på Er.

You may also like

Aj

2 kommentarer

  1. Men vilket underbart julbord, så mycket gott, jag bara dreglar av avund!
    Och vilket ställe! Synd bara att jag bor längst upp i norra Sverige och julbordet och gästgiveriet befinner sig i sydligaste Sverige! Tänk att få uppleva detta, åh, vad jag skulle äta och njuta! Och vilken ung och snygg mamma du har, men sådan mor, sådan dotter, riktiga pinglor! Så mysigt att få dela detta med sin mamma, önskar att min fortfarande var i livet…

Lämna ett svar