Invigning

Det blev minst sagt en blöt kväll!

Efter lång väntan var det äntligen hög tid att få inviga det helt nybyggda fritidsbadet i Ystad då vi blev inbjudna till VIPkväll av Ystad Allehanda. 

Vissa hade väntat längre än andra…

Nytt, fräscht och modernt…

…och väldigt matrix.

På det här badhuset blir du försedd med ett klockarmband som du enkelt låser upp eller låser ditt skåp genom att hålla armbandet mot låset. Allt var så modernt att jag nästan förväntade mig att bli teleporterad till bastun omklädd till badkläder och allt 😉

Min saunaälskande finne till mor bor bara stenkastet bort från den nya anläggningen och har sen jag föddes alltid tagit med mig till simhallen. Hon är alltså salig över att äntligen få bada bastu varje vecka igen.

Med fin utsikt över Ystads Österportsilhuett och solnedgång.

Glad som fisken i vattnet var Stella. Som hon har tjatat om denna dag.

Att ”män” alltid ska  fota en från ens baksida…ja ja detta får bli min motivationsbild till beach 2030. Nu ska jag börja träna!

Skoj var det i alla fall. Är barnsligt förtjust i vattenparker och älskar såna här slidebanor.

Efter en bra stunds plaskande bjöds vi på goda wraps, förfriskningar…

och underhållning.

Tack för en skön kväll. Det kommer bli många framöver!

Nu blir det sängen. Att bada suger musten ur en. God natt.

You may also like

5 kommentarer

 1. Jodå, visst var det gamla badhuset slitet och trött. Men – den fina staden Ystad hade ändå en simhall redan tidigt 1960-tal! Och säkert var badet flashigt – då. Man får inte glömma att många, många orter i landet faktiskt inte haft/har simhall alls.
  Min egen välbärgade hemkommun strax utanför Stockholm har inget badhus alls. Enligt politiken så betalar vår kommun så mycket pengar till olika kommuner runt i landet – som inte är så välbärgade – att vi inte får råd med egen simhall. Badhus är dyrt. Många kommuner i landet som har detta bidrag har simhallar. Skatteutjämningsbidrag kallas sådant. Knappast har Ystad något sådant bidrag – för Ystad är också ganska välmående ekonomiskt – men Ystad är mån om sina medborgare. Själv tycker jag simhall är så viktigt att en liten skattehöjning vore OK för att få till en sådan. I min kära hemkommun där man får köra dryga milen för att simma.
  Tur att vi har Ystad som andra hemort här på jorden!
  Moi
  Heder åt Ystad

 2. Hej där!

  Härligt att få veta genom dig att det är invigt nu. Badhuset vi längtat efter och som vi vet ska göra vår andra hembygd, Ystadstrakten, ännu mer värdefull för oss. Ett fint badhus – där man verkligen kan ta hand om sig själv under några avslappnade timmar varje vecka – gör att det blir mindre lockande att lägga in sig på något tokdyrt ställe till SPA. För att inte tala om vilken fin mötesplats för människor ett sådant här badhus är.
  Vackra bilder i ditt reportage gör att längtan till Ystadsvistelsen i november växer till sig.
  Tack!
  Moi

Lämna ett svar