Flyttat igen…!

Här ligger jag på sofflocket med alldeles för mycket gott i kistan. Det har varit en intensiv vecka med flytt, lite jobb och renovering.

FLYTT?? Undrar ni säkert. Ja vi har flyttat igen.

Inte så långt dock. Bara en dörr bort. I samma hus. Vi blev oförhappandes erbjudna en bättre planerad lägenhet så vi tackade ja och flyttade därför igen för en vecka sen. Dock har det varit bekvämt att få den ”stora” flytten från Ystad gjord innan jul så Stella kunde börja nya skolan i lugn och ro och vi fick landa lite här på Limhamn. Ovan ser ni bilder på det kombinerade vardagsrummet/matsalen som även inhyser min säng.

Min stora lycka just nu är i alla fall mitt kök som jag pimpat med nya luckor, diskho och träbänk. Har t om lyxat till det med diskmaskin. Tröttnat lite på attständigt stå vid diskbänken och röja efter varje måltid…

För att få nåt hum om vilken skillnad det faktiskt blivit efter förvandlingen så måste jag visa hur det såg ut innan.

Köket var minimalt utan avlastningsytor och astråkiga luckor. Golvet är fortfarande en horribel historia jag får göra något åt. Gasspisen kommer installeras om några veckor och så ska jag fixa lådfronterna i samma färg som luckorna och nya skålhandtag. Men redan nu är varje morgon en fröjd att brygga sitt svarta guld i detta kök.

Eftersom jag bor granne med min vän Jemima som driver Fröken Nylund så är jag dessutom bortskämd med blomster om jag skulle få slut på den varan 🙂 Lycka liksom.

Fyndade hos henne häromdagen och fick ett gäng hortensior till pangpris som ska få flytta ut på balkongen sen när det blir varmare.

Snart är det verkligen hög tid att så årets plantor som jag tänkt odla i sommar. Tomater får det i af bli. Sen tänker jag nog satsa mest på kryddor och perenner.

Nu blev det visst ett ”riktigt” blogginlägg. Hoppla hoppla. Plötsligt händer det liksom.

Sug på den så länge så ses vi förhoppningsvis snart igen.

Trevlig söndag på er och ha det fint.

Puss

You may also like

18 kommentarer

 1. En hjärtlig hälsning på Alla hjärtans dag till dig Marica och alla andra som läser din blogg.
  Ha en fin dag och må väl.Kram/MH

 2. Alltså jag fattar verkligen inte hur du lyckas skapa så fint jämt! Glad för lite uppdatering från dig ?

 3. Men va’ glad jag blir när du uppdaterar. Du har så god smak och kreativa lösningar. Härligt att ni verkar trivas. Jag har själv aldrig blivit kompis med Malmö trots att jag jobbat därifrån en he del.
  Hoppas 2020 blir ett bättre än bästa år för dig och att du orkar blogga lite oxå.

 4. Sedär du kan ju så mycket och va mysigt. Åh hortensior som är en favoritblomma, och en rosmarin i vacker kruka.
  Lycka till i er nya lya.
  Kram/MH

 5. Oj vilken skillnad! Är det korta luckor på överskåpen och nedersta hyllan som sticker ut där du har korgar? Väldigt snyggt oavsett!

  1. Tack ♥️ ja precis. Kom över ett gäng gamla ikealuckor gratis som var fel mått så jag löste det så här istället. Nöden är uppfinningarnas moder ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.