Änglavakt

Kära läsare!

Det tycks som att det blir mer och mer sporadiskt mellan inläggen. Som ni säkert märkt har jag fullständigt tappat sugen att skriva och det har enkom att göra med det faktum att jag fortfarande övervakas, kontrolleras och förföljs på ett subtilt sätt som dränerar min lust.

Det händer massor av positiva saker men jag kan inte nämna en bråkdel av den pga jag måste tänka tio steg före. Allt.

Hur som helst så ska jag snart göra en större förändring i mitt liv som jag velat under minst ett och ett halvt decennium. Synd att en inte kan skrika ut den glädjen…

Lite firande blev det i af i fredags. Med tramsigt klyschiga jordgubbar och bubbel precis som på Pretty Womans tid ha ha.

Men det förgyller en ensamstående mammas liv fortfarande hur som helst.

Förra veckan hände ett par rätt sjuka grejer . Jag råkade få något i ögat när jag stod och klippte en murgrönehäck (hatar f ö murgröna numera).

Tänkte först att det kommer ut av sig själv om jag bara blinkar några gånger men icke. Försökte skölja, och greja men efter två dagars skavande så var det olidligt jobbigt. Vänder försiktigt på ögonlocket och ser något svart sitta fast ? i samma sekund ser jag hur ögonvitan börjar bli blodfylld. Ringer i panik till min chef och gråter. Allt som har med ögonen att göra ger mig panik efter surfincidenten i sri lanka för många år sen då jag fick uppsöka en djungeldoktor som stack en nål i mitt ögat. Skojar inte tyvärr. Vart traumatiserad efter det.

Hur som helst, jag fick en tid hos vårdcentral pronto som kunde konstatera att jag måste åka till ögonspecialisten i Kristianstad. Sagt och gjort, min fantastiska chef kör mig dit och efter en plågsam procedur fick läkaren ut något som satt fast ?

Uuuuuäh, föder hellre barn utan smärtlindring- vilket jag gjort!!! Tre gånger!

Ok. Nästa nära döden upplevelse skedde under tidig fredagsmorgon. Kör den sedvanliga kustvägen via Kåseberga. Oerhört vacker. Etcetera etcetera.

Helt plötsligt ser jag i periferin ett rådjur vara på väg upp mot vägen-jag pratar alltså centimeter från min högra huv. Hinner bara tänka-NU DÖR JAG. och tokskriker innan jag väjer undan reflexmässigt. Lika plötsligt som ”djuret”dykt upp vid vägrenen försvinner gestalten som i någon oförklarlig dimma. Vet inte vad det var men jag är övertygad om att någon vakade över mig där…

Tacksam minst sagt efter denna händelse.

Hoppas ni har det bra. Era kommentarer och tankar ger mig glädje och hopp om mänskligheten när den tyvärr gör en så besviken emellanåt.

Stor kram till er ♥️

Tack för ert tålamod ??

You may also like

12 kommentarer

  1. Men fina Marica. Vilken otäck upplevelse. Vilken tur att allt gick väl. Hoppas du finner ro igen i ditt liv och att du får leva det som du vill och önskar. Känner inte dig irl men du verkar vara en sådan vacker människa både på in och utsidan. Ha en fridfull helg fina du. Kram Sara??

  2. Som jag har väntat på ett inlägg från dig….är tacksam över att det gick bra med både ögat och rådjuretoch är övertygad att det finns någon/något som vakade över dig … .trots att vi inte känner varandra så är jag glad för varje livstecken från dig ?

  3. ÅH Marica som jag saknar dig du som skriver så bra och förnuftigt och innehållsrikt. Inte utan jag ofta går in och kollar och idag ser jag att du skrivit gör mig så glad. Förstår du har det drygt i livet men du kämpar verkligen på! Aj, aj ögon som är så känsliga, för många år sen i min fagra ungdom låg vi och vilade middag efter en hård dag i våa butik lille katt låg bredvid mig och hur som så rörde jag ju säkert på ögat innan jag vaknade katten satte sin klo rätt in i ögat. Sjukvården ögonblickligen och det tog tid innan det läktes jag kände ett sår. Samma öga idag har jag glaskroppsavlossning en liten spindel som sprinegr fram och tillbaka och mest i ljus ljus ser jag den. Ja du hade din ängel med dig och skönt inget allvarligt inträffade.
    Stor Kram/MH

  4. Önskar verkligen att förändringen i ditt liv som stundar skall ge dej ”frid”, trygghet o glädje ?. Utan att egentligen veta mer, än att läsa det du skriver, är jag sååå imponerad av din oerhörda styrka. Instämmer med H, inläggen är uppskattade när dom kommer. ?En stor kram till dej ❤️

  5. Så ledsamt att höra hur du har det, hoppas så att det snart vänder. Vilken tur du haft både med ögat och med rådjuret, ja helt klart vakade någon över dig. Och du vardagslyx är den bästa lyxen. Ta vara på dig. Kram <3

Lämna ett svar