Att vara bitter eller inte?

Hej där kära Måndag!

Ja, jag väljer att känna kärlek för måndag och en glad nyfikenhet för den nya veckan istället för en butter inställning till jobbveckans första dag. Förvisso lättare kanske att känna när en har ett tillfredställande och härligt jobb som jag har.

Jag har haft en hyfsat lugn helg. Väldigt trött dock så det blev inte mycket gjort som jag hade planerat. Kan skönja en begynnande förkylning ligga och gro i kroppen så det kanhända vara den som gjort mig utschasad.

Scrollade förbi ett inlägg på insta som fick mig att reflektera över det här med bitterhet, hat och negativitet som lätt kan härbärgera i ens sinne. Håller fullständigt med att inte låta ”någon” eller ”något” få bygga bo gratis i sitt huvud. Men jag tycker ändå det är fullt legitimt att under en tid få vara riktgt arg och få ur sina känslor över orättvis behandling etc. Därför blir jag faktiskt provocerad över att vissa ska kasta ur sig att en är så bitter bara för att du ger uttryck åt något som varit rent åt helsike. Klart som fanken att du kan låta bitter när snusförnuftiga verklighetsfrånvända besserwissrar förminskar det du varit med om. Sånt spär faktiskt bara på min vrede. I synnerhet när du aldrig fått någon riktig upprättelse heller utan ständigt är den som får bära hundhuvudet när något går snett.

Något annat jag blir så in i bövelen förbannad över är när illojala ryggradslösa ynkryggar försöker använda ”fina principer” som att ”släpp hatet” och ” sluta vara så bitter” som ursäkt för sin brist på att visa solidaritet för att själv slippa ta ställning och därmed hamna i obekväma situationer. Usch alltså. Värst är såklart när det sveket kommer från närmaste håll…blir liksom ytterligare ett övergrepp.

Är det så konstigt att en har svårt att ”släppa” saker då, eller har jag fel?

Men jag håller med, bitterhet ska inte få stanna kvar i kropp och knopp. Det är som att dricka gift och hoppas att det ska drabba den man ”avskyr”. Bättre vara ”better” than ”bitter”!

Nu ska jag lägga upp morgondagen. Redan tisdag och veckan styr mot nästa helg. Fint det ju.

Ha en alla tiders afton nu. Det ska jag och Stellis ha.

♥️

You may also like

4 kommentarer

  1. Klart man får gnälla av sig och jag tror att det hjälper i processen att gå vidare. Självömkan i lagom små doser är inte fel. För mig har det lett till att jag skakat av mig, rätat på ryggen och tar nya tag. Väl medveten om att jag gjort allt rätt från min sida.
    Önskar dig en sjön och rofylld höst!

Lämna ett svar