Ny vecka- ny praktik

Vädret kunde inte vara bättre!

Idag inledde jag praktik hos en jordbrukare. Det kommer bli plöjning, gödsling och sådd. Och så en hel del trädgårdsarbete!

Detta ställe ska få en anlagd yta med sten, singel och rabatter. Massor att göra med andra ord! Jag är dötrött efter dagens röj på fälten. Men det ska bli spännande att se hur sådd och odling går till i större skala efter min tid på Åbergs.

Ses imorgon. Kram kram

You may also like

2 kommentarer

 1. Va kul Marica, jag ett barn från en lantbrukarfamilj vet en hel del fått det med modersmjölken. Dagens maskinpark liknar inte den dock som jag växte upp med, idag har de flera maskiner i en och vänder det när de plöjt och harvar meddetsamma. Men det går framåt som allt annat i vår värld. Drängarna försvann och maskinerna kom i stället. Älskade när det var dags att tröska, dels var det innan far köpt en själgånede tröska då stod folk på tröskebordet och säckade säden direkt för att sen bära dessa tunga säckar upp på loften. Då fanns det ”tröskefolk”som åkte runt på gårdarna och hjälpte till och de skulle ha frukost middag och eftermiddagskaffe. Då dukades med bästa bestick och vita dukar!
  När det blev självgående tröskor så tömde man säden i vagnen direkt och där satt jag och njöt av de varma kornen och såg alla nyckelpigor rusa bland säden.
  När det blev missådd så kan jag fortfarande se far gå med en korg på magen och som såningsmannen strö ut och så i, han tog inte fram nån maskin, kan du se det idag tro? Nä det var en annan tid men samtidigt kan jag känna att det var lugnare, och många hjälptes åt från de andra gårdarna.
  Det gick en gammal odalman och sjöng på åkerjorden. Han bar en frökorg i sin hand, och strödde mellan orden för livets början och livets slut sin nya fröskörd ut….. Kommer den här fina versen från verkligheten tro.
  Det var lite från min barndom. Kram och lycka till med jordbruk/MH

  1. Åh tack för den underbara resan tillbaka till svunna tider…hade velat leva då istället. Tror kanske att det är en värld vi skulle må bäst av… lugnare tempo. Lugnare liv.
   Stor kram ♥️

Lämna ett svar