Tröttare än tröttast

Hej från ett blåsigt Ystad!

Idag har jag lärt mig plöja med en traktor på åkern (se filmsnutten längst ner) som bearbetas nu inför sådden. Ska bli jätteskoj att se hela processen. Sen fick jag börja på en rabatt som ska snyggas till inför ett anläggningsarbete som snart ska göras. Allsidig praktik alltså!

Liljorna står sig än och håller på att öppna sig nu. Väntar med iver på väldoften som kommer sprida sig i hemmet.

Har fått lite nya mödosamma besked som tar kraft och energi vilket gör att jag inte orkar uppdatera. Himla trist för sista tiden tycker jag att mycket flutit på ändå trots horribel trötthet och depp. Skönt att hemmet är fint och fortfarande rätt städat. Man får glädjas åt de små sakerna i livet, eller hur?!

Tänk att jag har kört den där idag och lärt mig plöja. Är faktiskt lite stolt. Då skulle min maskin & fordonslärare sett mig, ha ha. Jag hade en bra instruktör hur som helst. En får en helt annan respekt för hela jordbruksindustrin. Livet som bonde verkar ändå vara rätt gött.

Ursäkta hoppandet i ämnena men jag är otroligt disträ och fruktansvärt trött. Har börjat medicinera mot pollen nu också och klarar mig inte utan mina tabletter.

Vaknar var morgon med uppsvullna ögon och rinnande och kliande.

Nu ska jag duscha och inpacka mitt hår.

På kärt återseende imorgon hoppas jag.

bloggsignatur

You may also like

1 kommentar

 1. Livet på landet det är vad jag vill ha…. Ja det är underbart, en frihetskänsla, nu säger inte jag med dessa ord att livet är så lätt för en bonde, de är ju så väderberoende, ska de hinna så i tid, har tjälen gått ur marken, det har regnat för mycket och så mycket mer. Har själv ett fält som en oinde haft i många år och sått på, men när jag med mitt öga skådade all denna besprutning, nej så vill jag inte ha det i vår natur, jag vet det kan behövas men med måtta.
  Nu är det nåt år sen och det tog ett tag ska jag säga innan fältet hämtat sig innan insekterna kom tillbaka, kan ju säga att mitt öga skådade inte nån daggmask.
  Nu är det en äng för djur och njatur, har mycket fåglar, och fjärilar och andra som flyger runt och smaskar det jag bjuder på.
  Alla dessa varelser är livsvikiga, var ju på tal om att bi och humlor skulle försvinna, hos mig är alla lika välkomna.
  Du är duktig Marica finns nog en gen av lantbruk i dig.
  Inget vidare med allergi, jag fick det också av en medicin och fick börja med luftrörsvidgande, men ännu inget denna säsongen tror pollen blåst mot Ystadhållet, haha. Nä inget vidare för dig.
  Ha en fin dag idag också. Så kul och läsa om din praktik!
  Kram/MH

Lämna ett svar